Business Update: Genmab uden grænser, øko-eksportsucces og iværksætter-podcast

God morgen - og den er særlig god for dem, der har investeret i Genmab-aktier.

Danmarks nye børsdarling, biotekvirksomheden Genmab, kom sent mandag aften med gode nyheder til aktionærerne. De amerikanske sundhedsmyndigheder har nu godkendt kræftmedicinen Darzalex til såkaldt andenlinje behandling af personer med knoglemarvskræft, og det udløste en kæmpe opjustering, så Genmab nu har fordoblet sine indtjeningsforventninger for året til et driftsoverskud på 825-875 millioner kroner.

Det er fortsættelsen af en stribe opjusteringer fra koncernchefen Jan van de Winkels side. Siden den 55-årige hollænder trådte ind på den store scene i biotekselskabet for seks år siden, er Genmab-aktien steget 2.000 pct. Alene i år er aktien fondsbørsens absolutte topspringer med en stigning på 35 pct., og det skal nok blive til mere i dag, når aktiehandelen begynder kl. 9.00.

En hel erhvervsgruppe, der også har vind i sejlene, er de økologisk lændmænd. Økologiske fødevarer fra Danmark er mere end nogensinde populære i udlandet. Eksporten buldrer frem. I år venter Økologisk Landsforening en øko-eksport på 2,2 milliarder kr., og i 2020 ventes 800 mio. kr. mere i valutaindtægter. Blandt de virksomheder, der rider med på bølgen, er det fynske Ørbæk-bryggeri, der har stor succes med sine øko-drikke under brandet Naturfrisk.

Mange brancher er udfordret af ændrede forbrugervaner som følge af den teknologiske udvikling. Mød en af de højest placerede danskere i internationalt erhvervsliv, AOL-direktøren Jimmy Maymann, som ser muligheder i de fleste teknologier, og som chef for mediet Huffinton Post formåede at knække koden til at tjene penge på digitalt indhold.

Og apropos udvikling og iværksætteri, så kan du i dag høre det sjette afsnit i Podcast-serien »Succes Kriteriet« om at gøre drømme til virkelighed. I det nye afsnit kan du møde de to studiekammerater Peter Ahn og Ulrich Dehler, som står bag burgerkæden Halifax. der er vokset så hurtigt, at stifterne har hyret professionel hjælp for at holde fast i ideen om kvalitet og service. Og så bruger de en erhvervspsykolog for at blive gode venner igen efter et skænderi.

Tirsdag formiddag byder på regnskab fra slagterikæmpen Danish Crown. Se også Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag.