Business Update: Farlig energipolitik, Frank J. til kamp for greencard og priskrig mod Uber

Læs mere
Fold sammen

Vindmøllegiganterne Vestas og Siemens ser med stigende uro på den retning, som dansk energipolitik er ved at tage. For meget usikkerhed om indgåede forlig og den politiske kurs truer med at koste Danmark sin førerposition inden for vindenergi, lyder det.

Også Københavns overborgmester Frank Jensen er bekymret over beslutningerne på Christiansborg. Han går i clinch med sine partifæller på Christiansborg og mener, at det er helt hen i vejret, når et flertal uden om regeringen vil afskaffe den såkaldte greencard-ordning, fordi mange af de mennesker, der er kommet til Danmark gennem greencard-ordningen, er endt i lavindkomstjobmen.

Berlingske Business kunne i går fortælle, hvordan Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en foreløbig rapport konkluderer, at Scan-Tech – sammen med fotohandlernes forening DAFO – har aftalt priser på pasfotos og delt kunderne i mellem sig i strid med konkurrenceloven. Læs i dag, hvordan Allerød Kommune reagerede på »besynderlige« prisstigninger på de små billeder.

Striden mellem taxafirmaerne og Uber-chaufførerne eskalerer dag for dag med fysiske blokader, trusler og nu også priskrig. Taxafirmaet 4x27 er nu så presset af Uber i Storkøbenhavn, at de sænker prisen på taxameteret. Det er så også i dag, at Københavns Byret indleder behandlingen af sagen mod seks Uber-chauffører, der er anklaget for overtrædelse af taxikørselsloven. Se i øvrigt Business.kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann