Business Update: EU omfavner Uber, ølkonge inviterer kapitalfond indenfor og indblik i Rosendahl-imperiet

Foto: © Dado Ruvic / Reuters

Godmorgen.

EU melder sig ind i debatten om nye digitale pionerer som Uber og Airbnb. Indtil videre har det ellers været småt med kontante udmeldinger fra politisk hold om nye forretningsmodeller som Uber og Airbnb, men EU-Kommissionen markerer nu klart, at der er brug for at åbne arbejdsmarkedet for disse pionerer.

Ølkonge kan se frem til færre søvnløse nætter. Øl-iværksætteren Mikkel Borg Bjergsø har for første gang frasolgt en del af sin virksomhed, det hastigt voksende specialbryggeri Mikkeller. Nu har han fundet en medejer, hvilket giver mere ro, men også markerer en ny æra: »Gu’ er det et stort skridt. For jeg har altid kunnet sige, at det er mig, der ejer hele skidtet, så jeg behøver ikke lytte til andre,« siger han.

Ikke alle vil stå med armene i vejret med udsigten til en klækkelig check for livsværket. I hvert fald er det ikke særligt fristende for den 43-årige Henrik Rosendahl, hvis han skulle leve et liv uden virksomheden Rosendahl Design Group. »I disse tider, hvor alle exiter eller skal børsnoteres ... Jeg tænker: hvorfor gør I det? Det er jo passionen, det handler om,« lyder det fra ham.

Det kan ses på regnskaberne, når konkurrencen er benhård. Elektronikkoncernen Power taber terræn til storkonkurrenten Elgiganten. Omsætningen i Power falder med over en halv milliard kroner, mens koncernen lander et underskud på et trecifret millionbeløb.

Få et overblik over, hvad der sker denne torsdag i Business-kalenderen.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige.