Business Update: Et bjerg af gæld, rederi i U-vending og Vestager i infight med Google

Få et overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier.

Godmorgen.

Vi begynder dagen med at bestige et bjerg af skattegæld. Efter lukning af Skats skandaleramte system til inddrivelse af gæld, EFI, er Skat for alvor kommet i gang med at behandle private virksomheders gældssager manuelt. Det har skabt en ketchupeffekt hos Kammeradvokaten og Sø- og Handelsretten, som siden januar har behandlet bunker af sager om skattegæld.

Og så slår Mols-Linien i den grad bak. Afnoteringen af Mols-Liniens aktier fra børsen i København er udskudt indtil videre, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse. Selskabet skulle ellers have været afnoteret fra fondsbørsen torsdag.

Nu skal Vestager i ringen med Google. EUs danske konkurrencekommissær ventes onsdag at rejse sag mod Google for misbrug af kontrollen med verdens mest udbredte mobilstyresystem, Android – en af de vigtigste brikker i Googles imperium.

Derudover kan du møde en svensk iværksætter, der i den grad brænder for iværksætteri. Daniel Ek er med musik­tjenesten Spotify en frontfigur i Sveriges succes med at skabe netfirmaer, men kritiserer nu regeringen. Er han et produkt af et miljø, der er ved at forsvinde?

Det skriver Børsen. Inden for de kommende 18 måneder vil PFA kapre yderligere tre af Danmarks største virksomheder som kunder

Det skriver Finans.dk: Danske firmaer er tosset med at smøre. Det danske erhvervsliv har mere hang til at give golfrejser og fine middage til kunderne end deres europæiske kolleger, viser en EY-undersøgelse.

Dagen byder blandt andet på kvartalsregnskab fra Telia og Novozymes. Se dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk