Business Update: En dyster forudsigelse for vores børn, lillebror vil ændre verden og Skats tab vokser

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med en mørk forudsigelse. Vores børn bliver fattigere end os. I 200 år har vi været vant til, at den unge generation hele tiden får en bedre levestandard end forældrene. Men hvis vi ikke får mere gang i vores produktivitet, vil det ikke være tilfældet i fremtiden, viser nye analyse af dansk økonomi. Det skal der være fokus på i regeringens kommende 2025-plan, fremhæver flere økonomer.

Kimbal Musk er mindst lige så passioneret som sin mere kendte bror, Tesla-stifteren Elon Musk. Men hans mission er mere jordnær: Han vil forandre verden med mad.

Og så til en sag, som i den grad efterlader skrammer i Skat, som efterhånden har fået mange buler gennem årene. Skat har gennemgået sagerne om ulovlig refusion af udbytteskat og fundet svindel for yderligere flere milliarder kroner. En gennemgang af udbytterefusionerne viser, at det samlede, formodede tab øges med 3,2 milliarder kroner til 12,3 milliarder kroner.

Efter et svimlende DSB-underskud på næsten en halv milliard, fortæller DSB-direktør, at togselskabet vil forlænge rejsetiden på visse strækninger, mens IC4-togene vil være en del af køreplanen mange år frem.

Dagen byder balndt andet på regnskab fra Lundbeck. Her er dagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk