Business update: DSB presser vagthund, Novo-konkurrent klager ikke og iværksætter droppede lønnen

Foto: Marie Hald

Godmorgen

Statens uafhængige vagthund inden for fly- og togsikkerhed, Havarikommissionen, er under et hårdt pres fra DSB. Det siger både en tidligere ansat i Havari-kommissionen og den forhenværende sikkerhedschef i DSB efter sag om den stærkt forsinkede rapport efter en dramatisk togulykke på Vejle Station.

2016 har kurs mod at blive Novos værste aktieår nogensinde. Selskabets aktie er blevet sendt ned i et sort hul og har indtil videre mistet over 40 pct. af sin markedsværdi i et kalenderår, hvor aktionærerne har været igennem en ørkenvandring af nederlag og skuffelser. Men fra den franske ærkerival, Sanofi, er der ingen klagesange.

En af HTHs store erhvervskunder undrer sig over, hvorfor HTH først advarede kunderne om risikoen ved en bestemt type køkkenskabe, da Berlingske Businss beskrev problemet. Forbrugerrådet Tænk kalder forløbet under al kritik.

Den danske IT-virksomhed Praqma solgte ikke nok. I stedet for at give op satte stifterne deres egen løn på standby og skruede op for ambitionerne. I dag ansætter de nye medarbejdere hver måned og har store virksomheder som Grundfos og Novo Nordisk som kunder.

Under stor mediebevågenhed lancerede Tesla for et par uger siden sine nye solcelletage. Den løsning sidder dog allerede på en række tage i Danmark.

Dagen byder på en række regnskaber. Læs om dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk