Business Update: DONG med advarselsblink, renhedens pris og jysk superlån

Læs mere
Fold sammen

DONGs vej til et nyt liv som børsnoteret virksomhed bliver oplyst af et væld af blinkende advarselslamper. Topchefen Henrik Poulsen præsenterer de nye investorer for et rekordstort antal forbehold og advarsler.

Børsnoteringen af DONG til en pris, der er tre gange højere end for blot to år siden,  får igen de kritikere på banen, som i sin tid var forargerede over, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs købte sig ind til en billig penge. Men er der ikke bare tale om ammestuesnak, spørger vores erhvervskommentator Jens Chr. Hansen.

A.P. Møller - Mærsk har en global politik om konsekvent at sige nej til bestikkelse. Virksomheden har også et mål om at bekæmpe såkaldt smørelse. Men det koster kunder.

På andelsboligmarkedet viser det sig nu, at de vurderingsmænd, der fastsætter værdien af andelsboligforeningernes ejendomme, er stærkt uenige om, hvordan en ejendom skal prissættes. Dermed splittes markedet ad.

Og apropos boligmarkedet så  kan finans.dk i dag berette, at finanssektorens frække dreng, Jyske Bank, nu lancerer et super-boliglån. Planen er at bruge det til at kapre endnu flere kunder hos Nykredit og Realkredit Danmark, som har hævet deres lånegebyrer.

Regeringen præsenterer til formiddag sin nyeste økonomiske prognose. Se Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag