Business Update: Det nye Mærsk, førerløse busser og højtflyvende danske droner

På billedet ses Mærsk-CEO Søren Skou (tv) og bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen (th) . Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Godmorgen

Det er nok gået de færreste næsen forbi, at torsdag var en historisk dag på Esplanaden. A.P. Møller - Mærsk bliver delt i to enheder: En stor transportkoncern, som bliver kernen, samt en række energiselskaber, der kan blive børs-noteret separat eller indgå i fusioner.

Maersk Oil skal stå på egne ben. Det indebærer skrappere geografisk fokus og formentlig også opkøb. Rygterne svirrer allerede om et storkøb af flere af Shells felter.

Få hele overblikket over det nye Mærsk her.

Om et årti er busser førerløse. Så klar er melding fra Arriva. De klassiske, lange trafikkontrakter, som Arriva indgår, er snart historie, og selskabet har indstillet sig på, at førerløs transport vil ændre forretningen totalt.

Flyv højt! Regeringen fremlægger i dag Danmarks første dronestrategi for i et bredt samarbejde mellem det offentlige, virksomheder og forskere at styrke satsningen og skabe flere arbejdspladser.

Endnu et skattelæk har ramt et af verdens skattelylande. Denne gang er det oplysninger om tusinder af firmaer med hjemsted i den hemmelighedsfulde caribiske østat Bahamas.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk