Business Update: Den digitale udfordrer, den store regning og gourmet-regnskabet

Foto: Sara Gangsted. Portræt af Coinifys medstifteren Lasse Birk Olesen. juni 2016.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med et nyt skud fra Berlingske Business' serie om »Udfordrerne«, der ser nærmere på et erhvervsliv i opbrud. Mød Lasse Birk Olesen og firmaet Coinify. De var tidligt ude. Mens store dele af finansverdenen fortsat rystede på hovedet, når det gjaldt digital valuta og den fremadstormende blockchain-teknologi, øjnede folkene bag virksomheden i stedet en unik forretningsmulighed.

Efterspillet med de store økonomiske udfordringer i forbindelse med det internationale Grand Prix i København i 2014 fortsætter. Den tidligere topledelse i fonden Wonderful Copenhagen har hyret en stribe stjerneadvokater og afviser Erhvervsstyrelsens mulige erstatningskrav på 46 mio. kr.

Dagen efter, at danske Noma blev kåret som verdens femtebedste restaurant, er der flere gode nyheder for René Redzepi og de øvrige ejere, Kristian Byrge og Claus Meyer. Således viser restaurantens årsregnskab, at virksomheden Noma af 2003 ApS sidste år havde en bruttofortjeneste på mere end 23 millioner kroner, mens tallet på bundlinjen sneg sig op på knap 2,5 millioner kroner.

Aarhus-rederiet Unifeeder er sejlet ind i store vanskeligheder og leverer det dårligste resultat i mange år. Rederiet er blevet fanget af krisen i Rusland og de generelt meget lave fragtrater, som lægger pres på hele virksomhedens forretningsmodel.

Novo Nordisk bestod den store eksamen med sin vækstmotor Victoza, men fik alligevel store klø på aktiemarkedet tirsdag. Den danske diabeteskæmpe har fået barberet mere end 150 mia. kr. af sin værdi indtil videre i 2016.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper