Business Update: Dansk kapitaltørke, tyrkiske drømme og rige skawboere

Læs mere
Fold sammen

Det skorter ikke på kreativitet og kompetencer hos danske iværksættere, men manglende risikovillig kapital sætter Danmark tilbage i forhold til resten af Skandinavien, konkluderer World Economic Forum i en rapport. I rapporten indtager Danmark pladsen som nummer 72, når det gælder iværksætteres adgang til risikovillig kapital.

Økonomisk støtte skorter det imidlertid ikke på, når det gælder grøn energi. Men det er for dyrt og for langsommeligt fortsat at hælde støttekroner for milliarder i den grønne energi, lyder det nu fra en række aktører i energisektoren.

Efter weekendens voldsomme begivenheder i Istanbul, krydser dansk erhvervsliv fingre for, at det ikke kommer til at gå ud over samhandelen med landet, der har vokset sig til at blive Danmarks 23. største eksportmarked. Den danske eksport af varer til Tyrkiet er de seneste ti år blevet fordoblet og kom sidste år op på lidt over fem milliarder kr.

Herhjemme - i Skagen - står det mere fredeligt til. Læs reportagen fra toppen af Danmark, hvor mange af de velbeslåede sommergæster, er rykket ind i deres sommerhuse og på hotellerne og gør byen usikker i uge 29 med deres Porscher, Bentleyer og Maseratier. Men mange af dem, overhales på pengepungen af skawboere, som er blevet velhavende på fiskeri og maritim industri.

Efter Brexit-afstemningen kigges der nøje på de tunge makroøkonomiske nøgletal. I dag kommer der blandt andet tal fra den vigtige tyske konjunkturindikator ZEW-indekset. Se Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann