Business Update: Danmarks rigeste, Novos priskrig og tvivl om Nordsøolien

Læs mere
Fold sammen

God morgen.

Torsdagens store triste erhvervsnyhed var, at Novo Nordisk må fyre omkring 1.000 ansatte. I dag kan vi så fortælle, at det danske medicinalflagskib er mødt af massive udfordringer i USA, hvor de store indkøbere til det amerikanske sundhedssystem simpelthen mener, at der ikke er noget rimeligt forhold mellem virkningen af Novos flagskibspræparater og så den pris, som den danske koncern kræver. Novo er ramlet ind i en regulærf priskrig i USA, der har givet selskabets markedsværdi et dyk på langt over 200 mia. kr. siden begyndelsen af august.

Også det danske olieeventyr i Nordsøen skranter. En helt ny situation i Nordsøen kan være på vej, efter at A.P. Møller - Mærsk og DONG har sået tvivl om deres interesse for den danske olie.

Læs også om økonomien i Metroselskabet, der er udfordret af nye større krav fra den italienske entreprenør på metrobyggeriet, Copenhagen Metro Team. En række krav fra entreprenøren på Cityringen beløber sig nu til 520 mio. euro eller næsten fire milliarder kr.

Så er det i dag, at vi har sendt Berlingske Business Magasins årlige rigeliste på gaden. Her kan du blandt andet læse, at Lego-familiens formue nu udgør en tredjedel af den samlede formue på rigelisten og nærmer sig 150 milliarder kroner. For første gang nogensinde optræder to grønlændere på listen over kongerigets 100 rigeste milliardærer. Gå på opdagelse blandt landets rigeste.

Blandt vores konkurrenter skriver finans.dk i dag, at boligejere med de populære lån med variabel rente kaldet FlexKort, F-Kort og Kort Rente på få år er blevet ramt af en prisstigning på flere hundrede procent for at få deres obligationer solgt til investorerne.

Børsen skriver, at det nyligt børsnoterede Nets er blevet vraget af Danske Bank, som fra 2017 flytter en stor del af betalingerne i Mobilepay fra Nets til konkurrenten Bambora.

Politiken skriver, at Skat via Holland har skaffet tal for 2.000 bilister i Danmark, der menes at have tjent tilsammen 56 millioner kroner på at køre for samkørselstjenesten Uber.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag.