Business Update: Dankortets kvælertag på MobilePay og olieeventyrets endeligt

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med historien om kampen om fremtidens betallingsmidler. Presset på Danske Bank blusser op, i takt med at betalingsmastodonten Nets, der bl.a. står bag NemID og Dankort, lancerer et mobilt Dankort i begyndelsen af det nye år. Det mobile Dankort er i brede kredse spået til at blive fremtidens store betalingsmiddel.

Nu begynder vi at kunne se enden på det store danske olieeventyr. Brønden er ved at være tom. For første gang nogensinde har Energi­styrelsen sat dato på, hvornår det danske olieventyr slutter. I en opdateret fremskrivning i regeringens 2025-plan fremgår det, at den danske oliealder slutter i år 2047, mens gasproduktionen vil fortsætte fem år længere til år 2052.

Mols-Linien skal sejles af Børsen. Det sker efter Polaris og Lind Invest ejer er gået sammen, og ejer 90,1 pct. af aktierne i selskabet, hvilket giver dem ret til at foretage en tvangsindløsning af de øvrige aktionærers aktier. Tvangsindløsningen vil ske til kurs 60, hvilket svarer til gennemsnitskursen over de seneste fem dage, oprundet til nærmeste hele tal. Men det sidste ord er næppe sagt i den sag.

I dag er Grundfos kendt som en af verdens største producenter af pumper. Om få år vil virksomheden måske være mere kendt for at kunne få køleanlæg på havvindmøller til at køre uden nedbrud i uendelig tid eller sikre, at brandslukningsinstallationer over hele verden altid fungerer optimalt. Ifølge topchef Mads Nipper står Grundfos over for store og grundlæggende forandringer, både når det gælder produkter og service. Digitaliseringen er kommet til Bjerringbro.

Dagen byder på halvårsregnskab fra Lego kl. 9. Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper