Business Update: Dankort på mobilen samt andelshavernes sorger og glæder

Flere andelsboligforeninger får foretaget en valuarvurdering, som bruges til at fastsætte deres andelskrone. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Godmorgen

Flere og flere andelsboligforeninger dropper den offentlige vurdering og benytter i stedet en valuar. Det sker i håbet om at få højere salgspriser, der bedre afspejler markedsværdien på andelsboligerne. Andelshaverne forsøger derved at få del i prisstigningerne på det københavnske boligmarked.

Vi bliver i andelsbolig-sporet. Kuldsejlede andelsforeninger forsøger at redde sig i land ved at gå konkurs. Men en ny afgørelse viser, at Nordea fik lov til at fastholde andelshaveres pligt til fortsat at betale boligafgift i årevis, før de endelig fik lov til at blive lejere med langt lavere husleje.

Tre selskaber inden for den danske vindsektor er blevet købt af den norske kapitalfond Verdane, der formentlig ikke er færdig med at handle danske selskaber.

En bred alliance af landets pengeinstitutter lancerer nu Dankort på mobilen, der forventes at blive fremtidens store betalingsmiddel. Dermed går pengeinstitutterne i krig mod Danske Bank, der har succes med mobiltjenesten MobilePay.

Kvinderne stiller krav om CSR-politik, etik og inspirerende formål fra deres arbejdspladser. Men hvis der skal flere kvinder på ledelsesgangene, kræver det, at de går på kompromis med nogle af kravene, lyder det fra tre kvinder, der selv har taget vejen til erhvervslivets top.

Et passagerfly fra EgyptAir er forsvundet på en rute fra Paris til Kairo. Følg udviklingen minut for minut i Berlingskes live-blog.

Dagen byder på regnskab fra Danish Crown samt Rockwool. Her er flere af torsdagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

MortenThorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk