Business update: Burgerbarens nye koncept og kursusvirksomhedens nye navn

Foto: Emil Hougaard. McDonalds har indført nyt bestillingssystem på Jyllingevej. Man bestiller nu sin burger på touch screen.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Med en historisk stor investering redesigner McDonald’s samtlige 89 restauranter i landet, mens et helt nyt koncept vil tillade gæster at komponere deres egne burgere. Vi vil være på forkant med den næste generations ønsker, siger den danske direktør.

Zealand Pharma har udsigt til milliardindtægter, når selskabets franske partner Sanofi om få uger ruller et fællesudviklet diabetesmiddel ud på det vigtige amerikanske marked.

På de sociale medier har Probana Business School ændret sit navn, så de nu optræder som Vega Business Academy/AKTIV. Det sker efter en tumultarisk måned, hvor kursusvirksomhedens direktør, Peter Sonne Joensen, har været i vælten.

Den Europæiske Centralbank (ECB) pumper hver måned milliarder af euro ind i den europæiske økonomi. Og det bliver den ved med. Om centralbankchef Mario Draghi har ladet sig påvirke af julestemningen i Frankfurt, hvor Den Europæiske Centralbank hører hjemme, er uvist, men sikkert er det, at han på tors­dagens rentemøde medbragte en stor gavesæk til investorerne. I sækken ligger der 540 milliarder euro, som centralbanken har tænkt sig at købe værdi­papirer for i perioden fra april til december 2017.

Torsdag faldt der endnu en dom i den omfattende bestikkelsessag. En 47-årig mand ansat i Udenrigsministeriet var tiltalt for at have modtaget iPads og fotoudstyr for 25.000 kr. Dommen lød på 30 dages betinget fængsel.

Dagen byder på en sag, hvor Apple fører sag mod en forbruger om mobiltelefon. Her er dagens øvrige begivenheder. 

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

jourhavende, Business.dk