Business Update: Buræg eller ej, spionagetest og sommerhusenes vindere

Burhøns Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Godmorgen

Flere førende fagfolk efterlyser nu en mere nuanceret tilgang i den ophedede debat om buræg. De seneste 12 måneder har landets detailhandel varslet en udfasning af de omdiskuterede æg, sådan at det efter 2020 ikke længere vil være muligt at købe buræg i danske supermarkeder. Men tilgangen er unuanceret, og debatten er for sort-hvid, lyder det fra flere fagfolk, Berlingske Business har været i kontakt med.

Mange sommerhusejere vil være nødt til at acceptere et økonomisk tab, hvis de skulle sælge i dag. Det skyldes, at priserne er faldet ganske meget under krisen i slutningen af 00erne og først i 10erne. Beregninger foretaget af Nordea Kredit for Berlingske Business viser, hvor store tabene eller gevinsterne er – afhængigt af, hvor i landet og hvornår man har købt sit sommerhus.

Fra buræg og sommerhuse til noget helt andet. Danske virksomheder kan nu selv tage en spionagetest og få ren besked om, hvor godt rustet de står mod de konkurrenter og fremmede stater, som helt sikkert ikke vil dem noget godt, når de forsøger at aflure virksomhederne deres dybeste forretningshemmeligheder og værdifulde data.

Det bliver et særdeles varmt efterår for realkreditten. Ikke mindre end to rapporter om tingenes tilstand i realkreditsektoren og en ny prisportal ser dagens lys i de kommende måneder. Der er skarpt fokus på realkredit i kølvandet på de prisstigninger, flere selskaber har gennemført i år.

Dagen byder på en række mindre regnskaber fra Capinordic, Danske Andelskassers Bank, Østjydsk Bank og AaB. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk