Business Update: BREXIT - forbered jer på en blodrød fredag

Foto: ROB STOTHARD.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Så skete det som de fleste økonomer, investorer og virksomhedsejere gik og frygtede. Alt tyder på at Englænderne siger farvel og tak til EU. De globale aktiemarkeder er allerede begyndt at reagere og det kan gå hen og blive en historisk barsk dag på de internationale markeder.

I Sydbank forventer cheføkonom Jacob Graven historiske aktiefald i kølvandet på den britiske folkeafstemning om EU-medlemskabet, der tidligt fredag ser ud til at ende med et britisk exit.

Det britiske pund rasler ned i en rasende fart i takt med, at chancen for et britisk farvel til EU stiger. Pundet ramte tidligt fredag morgen det laveste niveau målt op mod amerikanske dollar siden 1985. Olieprisen banker samtidig ned i New York med mere end 5 pct.

Mens det britiske pund er blevet slået helt omkuld fredag morgen, er investorerne helt anderledes begejstrede for den danske krone, som bliver styrket i forhold til euroen. Det kan betyde, at danske boligejere kan se frem til endnu lavere renter.

Guld glimter stærkt i den asiatiske middagssol fredag morgen dansk tid, hvor den britiske afstemning om fortsat medlemskab af EU ser ud til at vende sig mod tilhængerne af Den Europæiske Union.

Berlingske Business følger markederne tæt hele dagen-. Følg med her.

Med ønsket om en begivenhedsrig dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk.