Business Update: Brexit, Brexit, Brexit...men hvad betyder det?

Foto: CHRIS J RATCLIFFE

Godmorgen

Om præcis en uge går det løs. Englænderne skal tage stilling til: »should I stay or should I go?«. Hvis Storbritannien vælger at forlade EU, vil usikkerheden brede sig og ramme både europæisk og dansk økonomi samt de finansielle markeder. Danske virksomheder vil blive ramt af handelshindringer både ved import og eksport til Storbritannien, siger Dansk Erhverv. Men der er jo ikke noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget. Et Brexit vil nemlig få investorerne til at flokkes om de sikre obligationer og danske kroner. Det vil give lavere rente til de danske boligejere og familier.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afholdt onsdag aften rentemøde, men den indflydelsesrige centralbank i Washington måtte finde sig i ikke at have investorernes ubetingede opmærksomhed. Oveni valgte banken da også som forventet at holde renten i ro.

Topchefer og bestyrelser fra store danske virksomheder tager i stigende grad til Folkemødet på Bornholm. For Folkemødet selv er det dog vigtigt, at virksomhederne ikke dominerer det hele, lyder det fra festivalleder.

Deltagere ved en stor diabeteskonference i USA lækkede fortrolige oplysninger på Twitter fra afgørende studie om Novo-sællerten Victoza. Først en time senere sendte Novo en officiel meddelelse ud. Alle regler er overholdt, lyder det fra Novo Nordisk.

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk