Business Update: Boligplanens tabere og vindere, Trump mod vindmøller og frieri i banksektoren

Læs mere
Fold sammen

God morgen

»Det er fredag. Hvor mange hvidhovede havørne har vindmøller slået ihjel i dag?« Ét tweet. Én afsender: den amerikanske præsidentkandidat for republikanerne, Donald Trump. Vindmøller er bestemt ikke den amerikanske politikers kop te, og det bør give hovedbrud i Danmark, vurderer flere analytikere, for USA er et meget stort vindmarked, og Danmark er en meget stor vindproducent.

Regeringens plan for en ny boligbeskatning flytter rundt på skattebyrden, så der er både vindere og tabere ved planen. De oplagte vindere ser umiddelbart ud til at være husejere og andelshavere, og lønmodtagere vinder over pensionister.

Er tiden ved at rinde ud for TDC? Danmarks største telekoncern står til at blive splittet ad i småbidder, hvis en amerikansk kapitalfond som forventet byder på og køber TDC. Vi giver et bud på en mulig, hemmelig plan.

I går aftes kom det frem, at den nordiske storbank Nordea har haft tætte forhandlinger med hollandske ABN Amro om en fusion. I første omgang er forslaget afvist, men spekulationer om et finansægteskab, hvor Nordea flytter til Holland, vil sandsynligvis komme til at præge dagens aktiehandel.

Vores konkurrent, finans.dk, kan i dag afsløre, at OW Bunkers spektakulære konkurs i efteråret 2014 muligvis kunne have været undgået, hvis kapitalfonden Altor havde givet en økonomisk håndsrækning på 54 mio. kr. Kaptialfonden scorede selv tre milliarder kr. ved OW Bunkers børsnotering få måneder før konkursen.

Børsen tophistorie handler om en sideeffekt ved Lars Løkkes boligskatteplan. Ifølge Børsen står realkreditinstitutterne til en lussing i milliardklassen, fordi boligpriserne i hovedstaden kan falde.

Dagens jourhavende er Sonny Wichmann. God fredag