Business Update: Boligejernes mareridt og Novos store håb

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med, at se på beskatningen af boliger, og hvad et nyt system kan få af betydning. Skattestoppet for boliger graver en større og større grøft mellem ejendomspriserne og beskatningen især i områder med de største prisstigninger. Hvis et kommende nyt system medfører beskatning af de nuværende ejendoms­værdier, kan det medføre massive prisfald på op mod en million kroner.

Og nu til teknologi og udvikling i finanssektoren. Landets største bank, Danske Bank, lancerer en ny applikation, som er tæt forbundet med den populære mobilbetalingsløsning MobilePay. Appen kan regne ud, hvor mange penge hver enkelt skal diske op med ved polterabenden eller weekendturen til London.'

Så er der gode nyheder for Novo Nordisk. Novo Nordisks diabetesmiddel Victoza mindsker "signifikant" risikoen for, at patienter med type 2-diabetes bliver ramt af hjerteanfald, slagtilfælde eller dør af hjerte-kar-relaterede sygdomme. Det viser et nyt studie, som den danske medicinalgigant har offentliggjort sent mandag dansk tid.

Det var ikke kun Novo Nordisk, der leverede nyheder sent mandag. Også Apple og Microsoft bragte nyt. Microsofts nye og tyndere Xbox One S-spillekonsol kan købes fra august, og Apple slipper snart sin digitale assistent Siri løs på også Mac-PCerne. Begge teknologigiganterne holdt mandag aften præsentationer af deres nyskabelser - men to forskellige steder i USA. Microsoft er med på verdens største spilmesse, Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles, mens Apple som sædvanlig holder sig for sig selv med sin udviklerkonference i San Francisco, også på den amerikanske vestkyst.

Danmarks Statistik offentliggør tirsdag morgen sin nye rapport om, hvordan danskerne bruger IT. Læs om tirsdagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk