Business Update: Bladboss lægger sig ned, tålmodige Mærsk og iværksætter med fart på

Godmorgen

Vi begynder morgen med et blik på en af landets absolut største medieskandaler. Onsdag blev otte personer og Aller tiltalt i sagen om ulovlig overvågning foretaget af Se & Hør. I et interview med Berlingske Business forholder Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby, sig til Se og Hør-skandalen, der har kostet Aller Media et stort tocifret millionbeløb, og alvorlige ridser i lakken. Læs desuden portrættet af topchefen.

De hårdt prøvede aktionærer i A.P. Møller - Mærsk skal væbne sig med tålmodighed. Nogle af de investeringer, som kan komme i fremtiden, vil måske først gavne investorerne mange år ud i fremtiden, siger Søren Skou, ny topchef for den store danske virksomhed.

Efter en vanskelig og langtrukken salgsproces står kapitalfonden Axcel med en matcbold i kampen om at købe Danmarks Skibskredit af blandt andet Nationalbanken og Mærsk. To store, danske pensionskasser skal hjælpe Axcel med at finansiere opkøbet.

Mød desuden en af dem, landet for alvor har brug for. En iværksætter, der skaber arbejdspladser og vækst. Efter tre et halvt år som revisor besluttede 30-årige Konrad Kierklo sig for at sige farvel til lønmod­tagerlivet. Nu står han i spidsen for iværksætter­successen Miinto, der netop har fået ny millioninvestering.

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk