Business Update: Birgit Aaby klør på, Finanstilsynet under beskydning og oliens nye magtfulde stemme

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Det halter med at få kvinder til at blive iværksættere. I Sydspanien er 175 driftige folk samlet til iværksætterseminar, men blot 25 af dem er kvinder. Det bekræfter statistikken, at kvinderne modsat mange mænd tøver med at kaste sig ud i at lave forretninger. Sådan behøver det ikke at være, lyder det fra iværksætteren Birgit Aaby.

Finanstilsynet holder et stramt greb om bankerne, og med bøder, politianmeldelser og offentliggjorte påbud straffes direktioner og bestyrelser, når ­de træder ved siden af. Men Finanstilsynet laver selv en masse alvorlige fejl – uden nogen konsekvenser. Sådan lyder kritikken fra et tidligere bestyrelsesmedlem i Københavns Andelskasse.

Navnet Jabar al-Luaibi ringer formentlig ikke mange klokker uden for Iraks grænser. Men i oliebranchen kender man udemærket navnet på det mellemøstlige lands ny­udnævnte olieminister, og når han taler, så lyttes der. Olienationen Irak er klar til at skrue op for oliepumper og lægger dermed yderligere pres på den allerede lave oliepris. Samtidigt lægger det mellemøstlige olieland sig ud med retningen i OPEC.

Nu løftes sløret før, hvem der i år er kandiater til at modtage Danmarks fornemste lederpris. Prisen som Årets Leder uddeles for 15. gang, og det sker torsdag den 24. november på konferencen Ledelsens Dag i København. Læs om kandidatterne her.

Læs også søndagens store portræt af en godsejer med store ambitioner. Knuthenlund Gods på Lolland har papir på, at de laver nogle af verdens bedste økologiske oste. Susanne Hovmand-Simonsen er fjerde generation på godset, der blev omlagt til økologi i 2007. Fra næste år skal virksomheden give overskud.

Dagen byder på blandt andet på britisk besøg. Læs om de øvrige begivenheder her.

med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk