Business Update: Betalingsskilsmisse, dansen om B&O og Jyske Bank og moralen

Visa og Dankort skal skilles. I årtier har danskerne haft et kombineret Visa/Dankort til betalinger i udlandet. Men muligheden for at betale med dankort i udlandet forsvinder i takt med at dankortet flytter over på mobilen. For Visa-delen flytter ikke med.

Jyske Banks mangeårige topchef, Anders Dam, er træt af at høre på moralske domme og kritik af bankens aktiviteter i forbindelse med den omfattende læk af skattely-oplysninger fra Panama. Læs interviewet med bankbossen, der fastholder, at banken opererer inden for lovens rammer, og at der »tilbage er en masse postulater og moralske dommere«.

Læs også om det danske design- og TV/lyd-klenodie Bang & Olufsen, som fredag satte en stopper for spekulationerne om et købstilbud på virksomheden. Berlingske Business har med hjælp fra kilder tæt på forløbet sammenstykket nogle af de vigtigste hændelser i de seneste dramatiske år, hvor flere har kigget på mulighederne for at byde på den verdensberømte Struer-virksomhed.

De olieproducerende lande i OPEC har med deres evindelige uenigheder skrevet sig selv ud af oliepris­ligningen. Nu kigger markedet i højere og højere grad mod USA og landets faldende olieproduktion. I sidste ende er det formentlig kun større økonomisk aktivitet, der kan hæve olieprisen fra dybet. Læs også erhvervsredaktør Peter Suppli Bensons blog om, hvordan dagens oliepris-virkeligheden kan mærkes i de olieproducerende lande, bl.a. Norge.

I dag ved middagstid præsentere EU sin nye digitaliseringsstrategi, der skal give europæisk erhvervsliv et spark bagi, så vi ikke konstant halter bagefter USA. Se Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann