Business Update: Bestyrelseskonge vil have unge talenter, Kina gør ondt på Jysk og billigere mobilregninger i fare

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Danske virksomheder bør tage flere chancer og satse på yngre talenter i bestyrelserne, lyder det fra en af de mest magtfulde formænd herhjemme, Ole Andersen. Ny undersøgelse viser, at innovation og digitalisering er rykket helt frem på agendaen i bestyrelseslokalerne. »Hvis man ønsker at være innovativ og ­digital, så kræver det i mange tilfælde også, at man gennemfører et generationsskifte både blandt direktører og i bestyrelserne. Man skal passe på, at det ikke bare blive en flok gamle mænd og kvinder som mig selv, der sidder i bestyrelseslokalerne,« siger han.

Jysk-koncernen vokser og fortsætter sit togt ud på verdensmarkedet. Men et af verdens mest attraktive markeder, Kina, er stadig en sten i skoen på Lars Larsen og hans administrerende direktør, Jan Bøgh. »Det gør da fandens ondt,« siger Lars Larsen om problembarnet.

Danmark og 12 andre EU-lande kæmper mod de store EU-lande for at få sænket teleselskabernes engrospriser, da det ellers kan blive umuligt at leve op til løftet om billigere telefonregninger med fri roaming til sommer. Forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt (V) siger, at det er en hård kamp, men erklærer sig dog »fortrøstningsfuld,« om at det kan lykkes.

Det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis italienerne stemmer nej ved søndagens folkeafstemning. Aktiekurserne vil falde, italienske obligationsrenter kan stige, og euroen kan tabe værdi, vurderer flere eksperter.

Dagen byder på tal for den amerikanske jobskabelse. Læs i øvrigt business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk