Business Update: Barsel i en uge, New Yorker-stemning i København og aktiekurs i frit fald

Eva Persson Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotokredit: Flemming Leitorp WWW

Godmorgen

Vi fortsætter i dag med vores serie om den moderne karrierekvinde. I dag med et portræt af Eva Persson, der efter en uges barsel tilbage på sit advokatkontor.  Kvindelige ledere er nødt til at sætte sig ud over konventionerne, mener hun. Eva Persson hører dog statdig til et mindretal. Danske karrierekvinder holder nemlig fem gange så lang barsel som deres mænd, selv om kvinderne tjener bedre end mændene, arbejder mere og er bedre uddannede. Det viser Berlingskes rundspørge blandt mere end 800 karrierekvinder.

Og så skal landets hovedstad lærer af det Store Æble. New Yorks turistdirektør har genopfundet New York blandt andet ved at involvere de lokale. Hans råd er derfor; få københavnerne til at vise de rejseglade, hvorfor de skal besøge den danske hovedstad. Og det burde vi kunne, København er nemlig kendt ude i verden for sit eftertragtede, afslappede liv.

Kursen på Lauritz.com ramte et foreløbigt lavpunkt, da aktien mandag faldt langt mere end i fredags, efter Berlingske begyndte at sætte fokus på meget aktive bydere blandt aktionshusets kunder.

Novo har fået en syngende milliardlussing på aktiemarkedet, fordi selskabet er blevet overrumplet af prisfald på det vigtige amerikanske marked. Hos den danske Novo-rival Zealand Pharma kommer prispresset i USA ikke som nogen en overraskelse.

Se og Hør-sagen fortsætter i dag ved Retten i Glostrup. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper