Business Update: Baronen runder en milliard, kønsroller i stampe og få en kriseramt andelsbolig

Baron Johan Wedell-Wedellsborg, ejer af rederiet Weco Group, der netop er kommet med ny strategi og årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Godmorgen

Vi begynder onsdagen med et blik på kønsrollerne på arbejdsmarkedet, og her har ikke meget ændret sig. Mænd søger prestige, høj løn og succes, mens kvinderne går efter blødere områder som CSR og et højere formål med arbejdet, viser en omfattende undersøgelse.

Og så til noget så usædvanlig som en baron i dansk erhvervsliv. Baron Johan Wedell-Wedellsborg er i gang med en omfattende rebranding af shippinggruppen, Weco Group. Navnet Weco skal være fyrtårnet. Større strategiarbejde er undervejs for at få sat ord på den retning, Weco i fremtiden skal pejle efter.

Dagen byder også på et usædvanligt råd om andelboliger. Boligmarkedet i København er nu så varmt, at selv de kriseramte andelsforeninger med giftige swapaftaler har let ved at sælge boliger. Men det kan også give god økonomisk mening, uanset hvilken vej det går med foreningen.

Er det en fugl, er det et fly? Nej det er da Hong Kongs supermand. Hong Kong-rigmanden Li Ka-Shing bliver kærligt kaldt »Superman« af de lokale medier i Hong Kong for hans evne som forretningmand og netop nu er han varm på Europa, selv om EU har blokeret for et mobilopkøb i Stor­britannien. I Danmark er han kendt for mobilselskabet »3«.

Dagen byder på regnskab fra IC Group og FLS. Her er nogle af onsdagens store begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk