Business Update: Bankkundeflugt stoppet, kendisfordele og -ulemper og havareret arbejdsmiljø

God morgen.

For første gang i 16 år kommer der flere nye kunder ind i Danske Bank, end der forlader banken. Bankens chef for privatkunder, Thomas Mitchell, indså for tre år siden, at det var en dårlig forretning at fokusere på at sælge produkter til kunderne. Læs hvordan en overraskende simpel strategi har vendt kundeudviklingen og kundetilfredsheden.

Tilfredshed er der også med den nye Trekløver-regerings udspil på erhvervsområdet. Blandt andet fokuseringen på grøn omstilling og vedvarende energi modtages med jubel i erhvervslivet. Læs også Berlingske Business' erhvervskommentator Jens Chr. Hansens peptalk til den nye erhvervsminister, Brian Mikkelsen fra De Konservative. Jens Chr. Hansen opfordrer blandt andet den nye minister til at sætte turbo på væksten.

Og fra vækstlaget i dansk erhvervsliv kan vi i dag præsentere det syvende afsnit i vores podcast-serie, Succes Kriteriet, hvor den tidligere radio- og Vild med Dans-vært  Andrea Elisabeth Rudolph fortæller om, hvordan det både var en fordel og en ulempe at være kendt, da hun stiftede hudplejefirmaet Rudolph Care, som i dag har 12 ansatte. Hør podcasten om hvordan man bruger sig selv og sit netværk, når man stifter virksomhed.

I vores serie om de specielle arbejdsforhold i Havarikommissionen kan du i dag læse, at situationen i Havarikommissionen er så tilspidset, at en uenighed om en dødsulykke på Grønland nu indgår i Arbejdstilsynets undersøgelser af det dårlige arbejdsmiljø. Havarikommissionens chef Martin Puggaard fjernede således centrale sikkerhedspassager i en rapport om det dramatiske og fatale flystyrt, hvilket medførte, at inspektøren bag havarirapporten følte sig voldsomt nedvurderet og gik ned med stress.

I dag begynder den store bestikkelsessag omkring IT-virksomheden Atea ved Retten i Glostrup. Tre offentligt ansatte er tiltalt for at have modtaget iPhones, iPads og andet elektronisk udstyr fra Atea. Læs også Business-kalenderen.

Dagens jourhavende på Business.dk er Sonny Wichmann. God dag.