Business Update: Auktionhus hamret ud af børskurs og hypermarkeder lagt i dvale

Godmorgen

Mens ledelsen hos DONG Energy kunne løbe rundt med armene over hovedet det meste af dagen i går, var stemningen markant anderledes hos auktionhuset Lauritz.com.

For mens DONG stormede ind på børsen med en heftig stigning, blev Lauritz.coms børsnotering afblæst i sidste øjeblik. Auktionshuset Laurtiz.com udskyder nemlig børsnoteringen af selskabet og sænker prisen på aktierne. »Det er konkluderet, at der er behov for mere tid til at opbygge en mere solid aktionærbase i selskabet og for at reducere prisen,« skriver selskabet i meddelelsen.

Humøret er også som nat og dag hos de »to store« inden for dansk detailhande efter en de store hypermarkeder ikke bliver en del af den danske planlov. Coop og De Samvirkende Købmænd blev de store vindere, mens Dansk Supermarked blev taber i kampen om flere hypermarkeder ved liberalisering af planloven.

Grundfos er i den grad kommet i vælten efter, at en lønstatistik har vist enorme forskelle mellem mænd og kvinder. LO-formand Lizette Risgaard går i den forbindelse i hårdt Facebook-angreb på pumpegiganten. En tillidsrepræsentant har måttet stoppe på grund af kampen for ligeløn, skriver hun. »At det er endt, hvor det er på Grundfos, er trist,« siger Lizette Risgaard til Berlingske.

Mød desuden en af verdens mest kendte eksperter i kampen mod IT-kriminelle. Nu rykker også almindeligt kriminelle ind på scenen for at snyde, plyndre og lamme vigtig infrastruktur med cyberangreb. Manden bag et af de mest udbredte antivirusprodukter oplever angrebene som stadig værre men tror ikke på, at en cyberkrig bryder ud.

Dagen byder på halvårsregnskab fra SAS. Her er nogle af fredagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Businees.dk