Business Update: Arven efter Larsen, rentespådom og kønsfordeling

God morgen og velkommen til de børsnoterede selskabers regnskabssæson for tredje kvartal.

Vi begynder dog i den private sektor, hvor Berlingske Business i dag kan afsløre, at Dynekongen Lars Larsen efter syv års arbejde med sit testamente nu er klar med en køreplan, der skal sikre fremtiden for Jysk-koncernen. Lars Larsen overgiver magten til en fondsbestyrelse, som skal sikre Jysks overlevelse mange generationer ud i fremtiden. Dermed slår han fast, at hans to børn ikke kommer til at arve dyneimperiet. Der er bare ikke en anden Lars Larsen, fastslår vores erhvervsredaktør Peter Suppli Benson i sin blog.

De danske boligejere får i Berlingske beroligende ord med på vejen fra den afgående ATP-topchef, Carsten Stendevad. Han har i sine fire år som direktør i ATP omhyggeligt undgået at komme med renteforudsigelser, men det gør han nu. Og efter at have kigget i spåkuglen, forudser han, at renten forbliver lav flere år frem - bl.a. fordi det er det eneste våben mod den lave vækst i Europa. Det kan være et fingerpeg til de boligejere, der er i tvivl om hvilket boliglån, de skal vælge.

Vores karrierehistorie handler i dag om kønsfordelingen på arbejdspladsen. Ifølge en ny undersøgelse mener danskerne, at der skal være lige mange mænd og kvinder på arbejdspladsen, for det skaber de bedste økonomiske resultater. Blandt andet i IT-konsulenthuset Abakion på Østerbro har kønsdiversitet været i fokus, og det har skabt et bedre arbejdsmiljø.

I går aftes kom den amerikanske IT-gigant Apple med kvartalsregnskab, og det viste, at salget af iPhones faldt for tredje kvartal i træk - dog ikke så meget som aktieanalytikerkorpset havde frygtet.

Her til morgen åbner Nordea regnskabssæsonen herhjemme med de seneste kvartalstal. Novo Nordisks gamle IT-selskab NNIT, Novozymes og Ringkjøbing Landbobank er også aktuelle med kvartalstal, mens fødevareingrediensproducenten Chr. Hansen kommer med helårsregnskab. Se i øvrigt Business-kalenderen.

God dag og god læselyst

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk