Business-overblik: Dansk barkonge laver rekordkøb – ejer over 100 barer i Norden

Her er de vigtigste Business-nyheder, du skal kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være opdateret.

Det skæpper godt i kassen hos Adam Falbert og hans nattelivskoncern, Rekom Group. Arkivfoto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Godmorgen.

Vi skal forbi den store danske redningskoncern Falck, der efter skandalesag i Danmark er kommet i problemer i USA.

Vi kigger også nærmere på en dansk barkonge, der netop har udvidet sin nattelivskoncern betragteligt med et større opkøb – og så er Danske Bank endnu engang kommet i søgelyset i den store hvidvaskskandale, da tyske myndigheder har modtaget en lovpligtig indberetning om mistænkelige forhold med så mange som 1,1 millioner banktransaktioner mellem Danske Banks estiske filial og den tyske storbank Deutsche Bank.

1. Dansk barkonge laver rekordkøb – ejer over 100 barer i Norden

Adam Falbert er formidabel til at skabe en god forretning på folks byture.

Han købte sin første bar som 23-årig og har siden opbygget et regulært barimperium i en branche, der ellers ofte er præget af underskud.

Nu fremgår det af en meddelelse, at Adam Falbert har udvidet sin nattelivskoncern Rekom Group ganske betragteligt ved at foretage sit største opkøb nogensinde ved at købe i alt 18 barer ud af det 15 år gamle bar- og diskoteksnetværk NOX. Det betyder, at koncernen nu er oppe på 118 barer og natklubber i Norden.

Samtidig med handlen indtræder mere end 25 tidligere ejere og nøglepersoner fra NOX Network som partnere i Rekom Group.

»Vi har med handlen fået en meget solid gruppe af forretninger og nogle dygtige partnere med ombord i Rekom. De nye kompetencer vil styrke os i forhold til den strategi og de vækstplaner, vi har for fremtiden,« skriver Rekoms CEO Adam Falbert.

Michael Schrøder, der er direktør i NOX Network, har selv solgt sine ejerandele og indtræder som partner i Rekom.

»Vi er meget stolte og euforiske over det, vi skal i gang med. En stor del af vores medlemmer havde ambitioner om at vækste og være en del af noget større – og det, må man sige, er en mulighed, de har fået nu,« skriver Michael Schrøder i meddelelsen.

Rekom Group har mere end fordoblet omsætningen fra 2015 til 2018, hvor den lød på 573 millioner kroner.

Adam Falbert er søn af den tidligere redaktør på Ekstra Bladet, Bent Falbert.

2. Efter skandale i Danmark har Falck nu problemer i USA

Redningskoncernen Falck har slået sig gul og blå i Danmark på den såkaldte Bios-sag, hvor Konkurrencerådet tidligere på året konkluderede, at Falck har misbrugt sin dominerede stilling på det danske marked til at orkestrere en smædekampagne mod det hollandske selskab.

Nu er Falck havnet i nye problemer – denne gang på det amerikanske marked.

Det er erhvervsmediet Finans.dk, der onsdag kan fortælle, at Falck inden for den seneste måned i USA er løbet ind i en millionbøde for ikke at efterleve en kontrakt og fået en retssag på halsen om unfair konkurrence.

Samtidig har den danske redningskoncern misset muligheden for at vinde en stor kontrakt.

»Falck har forsøgt at slå igennem i USA over de seneste år og har gjort det godt, men det er et udfordrende marked, ligegyldigt hvem du er, og ambulanceservice er meget anderledes her end i Europa,« siger Chris Cebollero, topchef i konsulentvirksomheden Cebollero Associates, der er specialiseret i ambulancedrift, til Finans.dk

3. 1,1 millioner mistænkelige bankoverførsler

Den store hvidvasksag i Danske Bank er endnu engang kommet i søgelyset hos udenlandske myndigheder. Helt specifikt har Danske Banks estiske filials samarbejde med den tyske storbank Deutsche Bank fået tyske myndigheder til at spærre øjnene op.

Det skriver Berlingske Business onsdag.

Fire år efter at Deutsche Bank opsagde sit samarbejde som såkaldt korrespondentbank, hvor man håndterede dollarbetalinger for Danske Bank i Estland, er den tyske anklagemyndighed i Frankfurt blev præsenteret for en indberetning, man ikke ser hver dag.

I februar i år sendte Deutsche Bank en såkaldt SAR – Suspicious Activity Report – en lovpligtig indberetning om mistænkelige forhold med så mange som 1,1 millioner banktransaktioner vedhæftet. Samtlige transaktioner gjaldt Danske Bank Estland og var altså flere år gamle.

»Det er absolut meget usædvanligt,« siger Noah Krüger, der er talsmand for den tyske statsadvokat for økonomisk kriminalitet, Staatsanwaltschaft Frankfurt – Schwerpunktstaatsanwaltschaft für Wirtschaftsstrafsachen, i et interview:

»1,1 millioner, det er rekord, i forhold til hvad vi før har modtaget af transaktioner i en indberetning.«

De kritisable forhold i Danske Banks tidligere estiske filial efterforskes i øjeblikket af Bagmandspolitiet i Danmark, Estland og myndigheder i USA.

 

Det sker på markederne

 

Indeks & udvikling i pct.

Aktier USA

S&P 500 +1,0%

NASDAQ +1,2%

DOW JONES +0,9%

Aktier Asien

NIKKEI +1,3%

HANG SENG +0,2%

SHANGHAI -0,3%

Tre ting, investorerne skal holde øje med:

Seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden fremhæver tre ting, som investorerne skal holde øje med i dag:

  • Dagen i dag bliver ikke lige så travl som i går, hvor de første regnskaber skød regnskabssæsonen i gang, og ikke mindst hele debatten om Brexit fortsatte. De amerikanske sanktioner mod Tyrkiet skabte også en række overskrifter, selvom det af markedet blev modtaget som bedre end frygtet. I dag fortsætter regnskaberne, hvor vi bl.a. vil se selskaber som Bank Of America, Netflix og IBM aflægge regnskab. Regnskaberne var overordnet godkendte i går, men vi venter ikke, at regnskaberne i denne omgang vil give benzin til markante aktiekursstigninger.
  • Derudover vil vi have en række nøgletal, der vil være værd at holde øje med. Ikke mindst nye bilregistreringer i EU-landene, som selvsagt vil være interessant i lyset af en bilsektor, der har været underdrejet i over et år. Vi forventer en stabilisering i produktionen af biler i andet halvår af 2019, selvom det fortsat vil være en sektor, der er præget af en stor grad af omstilling. Der vil også være industriproduktionstal fra Italien og ikke mindst tal for handelsbalancen i eurozonen. Bevæger vi opmærksomheden mod USA, vil der være interessante nøgletal i form af septembers detailsalg og forskellige data for boligmarkedet. Særligt detailsalget har været en stærk bidragsyder til amerikansk vækst, og investorerne vil derfor lede efter eventuelle revner i styrken af den amerikanske forbruger.
  • På centralbankfronten det være interessant at følge den amerikanske centralbank Feds økonomiske redegørelse (Beige Book) og ikke mindst en række talere fra både den europæiske centralbank ECB, Fed og Bank of England.