Business Morgen: Tæt på Hellerup-ugen i Skagen, guldkalven i Thise og økonomiske lyspunkter fra USA

Læs mere
Fold sammen

Nogle glæder sig til sommerens festivaler, andre til en længe ventet ferie. Men her på Berlingske Business ser vi hver sommer frem til, hvad der efterhånden er en slags tradition: Reportagerne fra Hellerup-ugen i Skagen.

Ugen er interessant, fordi en stor del af indbyggerne i Hellerup her i uge 29 skifter de mondæne adresser ved Øresund ud med Vesterhav og Kattegat på Danmarks nordligste spids.

Og for Skagen er det en god forretning. Det betyder, at kultur, vækst og erhvervsliv går op i en dynamisk enhed, hvor Skagensmalere og gule huse befrugter krydstogtsturisme, og jumfruhummer, fiskefoder og maritim industri sætter fut i værfter og Danmarks største fiskeri­havn.

​Følg med i reportagerne hele ugen her.

En anden succeshistorie i det nordjyske ligger i Thise. Det økologiske Thise Mejeri vokser som aldrig før og nærmer sig en milliard kroner i årlig omsætning. Forklaringen er naturligvis den økologiske bølge, som skyller ind over Dammark i disse år. Men en del af forklaringen kan også tilskrives et tæt samarbejde med Coop.

Økonomiske lyspunkter er der masser af - også på den anden side af Atlanten. I USA buldrer aktiepriserne i vejret. Jobtallene klarer sig forbløffende. Selv korrespondent Kristian Mouritzens bankrådgiver er i forunderligt godt humør trods det, at briterne har valgt at forlade EU.

Lad os krybe til bekendelse: Ifølge kalenderen er det en meget stille dag på erhvervsområdet. Men her på redaktionen står vi som altid parat, hvis det pludselig vælter ud med nyheder.

God dag.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige