Business Morgen: Flere skattekvaler, Apple Pay i Danmark og ny deleøkonomisk turistguide

Godmorgen.

Venter du stadig på at få udbetalt skattepenge? 150.000 danskere kigger lige nu langt efter deres overskydende skat, og det er langt flere end på tilsvarende tidspunkt de seneste år. Ganske vist er Skat kommet en smule videre, siden stikket blev trukket på det skandaleramte it-system EFI og dermed lammede Skats inddrivelse. Men der er altså stadig en del knas i vores allesammens skatte-system.

Gennem længere tid har de danske banker råbt op om, at internationale it-giganter som Apple og Google vil bevæge sig ind på det danske marked for digitale betalinger. Nu sker det. Store danske detailbutikker som Bestseller, Magasin og Pandora gør nu klar til at modtage Apple Pay i nethandel. Danske Banks MobilePay ser Apple som en konkurrent, men føler sig godt rustet i kampen.

Alt er i spil i A.P. Møller - Mærsk, lød det for nylig fra bestyrelsesformanden for det ikoniske selskab, og dermed står vi måske foran en af de mest interessante transformationer i dansk erhvervsliv i årtier. Men hvad skal der ske? Der er mange bud, og i dag præsenterer vi aktieanalytikernes bud på fremtiden for konglomeratets mange selskaber. Se vurderingen af de enkelte selskabers fremtid her.

Nu skal turisterne se mere end Tivoli, Nyhavn og den lille havfrue. Det mener personerne bag en ny app, Guide Catch. De vil gøre byens skjulte skatte tilgængelige for danskere og turister fra hele verden. Princippet bygger på den deleøkonomiske tanke. Flere københavnere har allerede meldt sig som guides.

Det er stadig uklart, hvor meget Brexit egentlig betyder for danske virksomheder, men det vil utvivlsomt have en effekt. Vores fremtidige investeringer i Storbritannien vil falde, lyder det bl.a. fra direktør i Burmeister & Wain Scandinavian Contractors, Anders Heine.

I eftermiddag har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i øvrigt indkaldt en bred kreds af erhvervsorganisationer for at høre, hvor skoen kommer til at trykke efter briternes nej. Se, hvad der ellers sker i dag.

God fornøjelse.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige