Business-kalenderen 8. december 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: FRANCOIS LENOIR. I dag er det 60 år siden, at Europarådet valgte at bruge det nu velkendte EU-flag med 12 gule stjerner på en blå baggrund. Siden har de opfordret nye europæiske institutioner til også at bruge flaget, der siden 1986 er blevet benyttet af EU. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag klokken 11.00 publiceres en rapport fra Eurozonen om BNP-vækst (2. opgørelse) i tredje kvartal.

I Kina opgøres handelsbalancen for november 2015.

I dag kommer Danmarks Statistik med fire nye udgivelser: Ledige stillinger 3. kvt. 2015, nyregistrerede motorkøretøjer november 2015, tilgang og afgang fra uddannelsesgrupper 2013-2014 samt kulturens erhvervsstruktur og arbejdsmarked 2013.

EU

Tænketanken Europa står i dag bag en konference om det digitale marked i EU. Konferencen vil gennem debat og oplæg belyse emnet og blandt andet se på de udfordringer, der er i forbindelse med juridiske rettigheder på det digitale marked. Blandt oplægsholderne er EU-kommissær for konkurrence, Margrethe Vestager, Jukka Pertola, direktør for Siemens Denmark, og leder af strategiske forhold i Europa for Google, Carlo D'Asato Biondo.

I dag mødes de europæiske økonomi- og finansministre. De skal blandt andet diskutere grænseoverskridende skatteafgørelser.

I dag er det 60 år siden, at Europarådet valgte at bruge det nu velkendte EU-flag med 12 gule stjerner på en blå baggrund. Siden har de opfordret nye europæiske institutioner til også at bruge flaget, der siden 1986 er blevet benyttet af EU.

Klima

Ministre fra alle verdens lande forhandler på anden dag i Paris om en ny klimaaftale. Udenrigsminister Kristian Jensen er i dag og i morgen i Paris for at deltage i forhandlingerne.

Navne

Tidl. folketingsmedlem Eva Møller, 75 år, professor Preben Melander, 75 år, tidl. minister, folketingsmedlem og gruppeformand Svend Erik Hovmand, 70 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.