Business-kalenderen 5. januar 2016

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: ERIK REFNER. Østre Landsret ventes i dag at afsige dom i en retssag, som Ekspres Bank A/S har anlagt mod Skatteministeriet.
Læs mere
Fold sammen

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Arbejdsplan 2016 (bog)
Udland:
- 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, dec
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerprisestimat, dec, y/y

Politi/Ret

Et københavnsk vekselkontor er tiltalt i den formentlig største sag overhovedet om hvidvask. Det drejer sig om 226 millioner kroner, fremgår det af anklageskriftet. Tidligere i sagen har de tiltalte afvist at give forklaring, men nu har de ombestemt sig. De bliver afhørt i dag, mens procedure følger 6. og måske 7. januar.

Østre Landsrets 8. afdeling skal i dag afgøre, om der er grundlag for at erklære en dansk forretningsmand, der er bosat i Schweiz, konkurs. Skat hævder, at han skal betale 196 millioner kroner i restskat og arbejdsmarkedsbidrag. Sagen fortsætter 8. januar.

Østre Landsrets 9. afdeling fortsætter den første straffesag om matchfixing i sportens verden. En 28-årig mand blev af Københavns Byret i maj 2015 idømt et års betinget fængsel for bedrageri i samarbejde med fire daværende fodboldspillere i Hvidovre IF. Den dømte har anket.

Østre Landsret ventes i dag at afsige dom i en retssag, som Ekspres Bank A/S har anlagt mod Skatteministeriet. Stævningen blev indgivet i 2010. Landsretten skal afgøre, om bankens indkøb af databehandlingsydelser hos et engelsk firma er fritaget for moms eller ej. Journalnummer B-1728-10.

Navne

Fødselsdage:

  • Tidl. regent Jean af Luxembourg, 95 år.
  • Amerikansk skuespiller Robert Duvall, 85 år.
  • Japansk tegneserieskaber og animator Hayao Miyazaki, 75 år.
  • Direktør Knud Bork Kristoffersen, 75 år.
  • Direktør, rektor og komponist Erik Bach, 70 år.
  • Amerikansk skuespiller Diane Keaton, 70 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid og Sted.