Business-kalenderen 27. oktober 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Henning Bagger. LO startede søndag deres 3-dagens kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter, en kongres der skal ende med valget tirsdag af en ny formand efter den afgående Harald Børsting. Her næstformand og kandidat til formandsposten Lizette Risgaard på talerstolen.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag kommer Sydbank A/S med regnskab for 3. kvartal. I regnskabet for 2. kvartal kunne Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank, konstatere, at den halverede nedskrivningerne og havde udlånsvækst for sjette kvartal i træk. Det gav en historisk høj basisindtjening i banken.

Twitter kommer med regnskab for tredje kvartal i dag. Det sociale medie regner med en omsætning i tredje kvartal i den gode ende af 545-560 mio. dollar, mens driftsresultatet, EBITDA, ventes at lande i den høje ende af intervallet 110-115 mio. dollar i kvartalet. Twitter har tidligere meldt ud, at firmaet skal fyre op mod otte procent af medarbejderstaben.

I dag præsenterer verdens mest værdifulde selskab, Apple, deres regnskab for tredje kvartal. Apple leverede et stærkt halvårsregnskab, hvor der blandt andet blev der solgt 61,2 mio. iPhones, hvilket var højere end de ventede 58,1 mio. og i øvrigt svarer til en stigning på 40 pct. i forhold til samme periode sidste år.

I dag offentligør den amerikanske lægemiddelproducent, Pfizer, deres regnskab for tredje kvartal.

I dag kommer Onxeo SA med regnskab for 3. kvartal.

I dag kommer den amerikanske bilgigant Ford Motor med regnskab for 3. kvartal 2015. I sidste kvartal havde selskabet et nettooverskud på 1,9 mia. dollar, mens omsætningen landede på 35,1 mia. dollar.

I dag offentliggør den schweiziske medicinalvirksomhed, Novartis, deres regnskab for tredje kvartal.

Se flere erhvervsnyheder her

Arbejdsmarked

Tusindvis af medlemmer er forsvundet. Indflydelsen er skrumpet, og sejre har der ikke været mange af de seneste år.
25. - 27. oktober afholder LO deres kongres. Et stort tema på kongressen bliver en mulig fusion af LO og FTF. På kongressen kommer emnet om valg af ny ledelse dermed også på dagsordenen. Både LO’s næstformand Lizette Risgaard, HK-formand Kim Simonsen og HKKF-formand Flemming Vinther ønsker at lægge LO og FTF sammen.  I dag den 27. oktober afholdes formandsvalget, hvor den mangeårige stærke formand Harald Børsting går af. Lizette Risgaard er storfavorit til at vinde posten og dermed blive LO's første kvindelige formand. Hun har været næstformand i otte år.

Se flere nyheder fra arbejdsmarkedet her

Politi og ret

Jyske Bank må stå skoleret, når de nu skal for Vestre Landsret, tiltalt for at have indgået en swapaftale med andelsforeningen Engskoven under falske forudsætninger. Aftalen har nemlig givet anledning til en dårlig økonomi for andelsforeningen. Blandt andet ydelsen på andelsforeningens boliger er steget markant på grund af swapaftalen. Og det er årsagen til, at tre af de 22 andelsejere har været nødsaget til at flytte ud, fordi de ikke længere kunne betale for ydelsen. Sagen har været for Pengeinstitutankenævnet samt byretten i Viborg. I begge tilfælde er det blevet konkluderet, at Jyske Banks rådgivere ikke har fortalt alt om aftalens egenskaber, der senere viste sig at være skadelige for foreningens økonomi. Sagen er berammet til den 19., 20., 21., 22. og 23. oktober. Der foretages votering i dag den 27. oktober, mens dommen formodentlig afsiges omkring den 24. november.

Se flere nyheder om politi og ret her

Navne

Jørgen Mohr (Fhv. rigsrevisor) 75 år, Jim Hagemann Snabe (co-CEO) 50 år, Peter Bonnén (Billedhugger) 70 år, Ulla Graulund Hansen (Tandlæge) 90 år, Uffe Østergaard (Professor ) 70 år og Jim Hagemann Snabe (Bestyrelsesmedlem) 50 år.

 

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her