Business-kalenderen 22. september 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: LAURENT GILLIERON. WTO's hovedkvarter i Geneve.
Læs mere
Fold sammen

Business

Verdenshandelsorganisationen, WTO, offentliggør i dag en handelspolitisk gennemgang af forholdene i Angola.

I dag afholder Dansk Aktionærforening den årlige Investordag - Danmarks største event for private investorer. For 17. år i træk slår foreningen dørene op til messen, der afholdes på Radisson Blu Scandinavia Hotel. Traditionen tro præsenteres et program spækket med gæstetalere, topchefer og analytikere, som vil dele ud af deres viden og give bud på investeringer, fremtiden og meget andet. Blandt hovedtalerne er Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen (V), CEO i Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen og CEO i Norwegian Bjørn Kjos.

I dag kl. 09:00 offentliggør Danmarks Statistik rapporten: Detailomsætningsindeks august 2015. Fra juni til juli steg detailsalget med 0,5 pct. Fremgangen kom efter en markant stigning i juni på 1,0 pct. Efter tilbagegang i april og maj var detailsalget i juli dermed tilbage på niveau med salget i begyndelsen af året.

I dag afholdes Børsens Bankkonference 2015 i Tivoli Congress Center i København.

I dag kommer der nøgletal for forbrugertillid i EU samt boligpriser i USA.

Se flere erhvervsnyheder her

Landspolitik

Justitsminister Søren Pind, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og konstitueret PET-chef Finn Borch Andersen holder i dag et fælles pressemøde med status på myndighedernes håndtering af flygtninge og migranter. Forinden har justitsministeren holdt mødet med netop politiets øverste ledelse fra hele landet. Og på pressemøde vil parterne derfor give en kort status for de politi- og sikkerhedsmæssige aspekter af begivenhederne de sidste uger. Justitsminister Søren Pind (V) har tidligere sin fulde tilfredshed med politiets indsats de seneste uger. Politiet har ikke brudt nogen regler ved at lade flygtninge og migranter rejse videre uden registrering, understreger justitsminister Søren Pind, der betegner situationen som »vanskelig«.

Se flere nyheder om landspolitik her

EU

Et udvalg under Europa-Parlamentet har i dag samråd med formanden for eurogruppen Jeroen Dijsselbloem, om den græske gældskrise.

Tirsdag og onsdag vil Europa-Parlamentets Miljøudvalg afholde komite-møder. Onsdag vil udvalget så endelgt vedtage det forslag til resolution, som Miljøudvalget har udarbejdet. Forslaget omhandler, hvilken position EU skal have til COP21 i Paris, der afholdes i slutningen af 2015. Resolutionen skal herefter godkendes af hele Parlamentet.

Efter lederne i EU ikke kunne blive enige om en konkret fordelingsnøgle af flygtningene i Europa mandag den 14. september, afholdes der 22. og 23. september endnu et møde for EU-landenes indenrigsministre. Indenrigsministrene skal diskutere, hvordan en potentiel fordeling af de omkring 160.000 flygtninge i Europa skal udformes. Det er især en række central- og østeuropæiske lande, der har kæmpet hårdt mod de flygtningekvoter, som EU-Kommissionen har foreslået for at få fordelt de 160.000 flygtninge.

Se flere EU-nyheder her

Navne

Kasper Westberg (Advokat, partner) 40 år, Bjarne Hammer (Arkitekt) 60 år, Martin Gisler (Fhv. adm. direktør, dr. phil.) 75 år, Per Fergo (Fhv. ambassadør) 90 år, Nils Rasmus Hansen (Direktør, HD) 70 år, Holger Zachariassen (Major) 80 år og Erik Deichmann (Fhv. terminalleder) 90 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her