Business-kalenderen 21. april

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Sophia Juliane Lydolph.
Læs mere
Fold sammen

Erhverv

I dag offentliggøres tallene for arbejdsløsheden i Sverige. I februar lå arbejdsløsheden på 8,4 pct, hvilket svarede til 433.100 personer.

Tusindvis af danske landmænd sender i øjeblikket den årlige ansøgning om landbrugsstøtte på deres jorder. Fristen udløber i dag.

Det norske luftfartsselskab Norwegian afholder pressemøde i dag Hotel Hiltons konferencelokaler i Terminal 3 i Københavns Lufthavn.

Den irske flyselskabet Ryanair afholder i dag pressemøde i København. Her ventes hovedemnet at være præsentation af nye flyruter til og fra København.

Læs flere erhvervsnyheder her.

Udland

En egyptisk domstol ventes i dag at afsige dom over den tidligere præsident Mohamed Morsi, der er anklaget for drab på indtil flere demonstranter under hans embedsperiode.

Regeringen i den græske hovedstad satser angiveligt på, at Kina og Rusland inden for få dage vil træde til med en økonomisk indsprøjtning, så landet kan undgå en bankerot.

Forhandlingerne mellem verdens stormagter og Iran om Irans atomprogram ventes at fortsætte i dag.

En 93-årig tidligere SS-mand står i dag tiltalt ved en domstol i den tyske by Lüneburg for medvirken til mord på 300.000 kz-fanger.

Mere end 10.000 mennesker forventes at deltage i den årlige antiterrorkonference "Counter Terror Expo", som afholdes i London den 21. og 22. april.

Læs flere nyheder om udland her.

Politi/Ret

I dag står storspekulanten Vagn William Andersen tiltalt ved Københavs Byret.

Østre Landsret behandler i dag sagen mellem Finansiel Stabilitet og den tidligere ledelse af den krakkede bank Capinordic.

Københavns Byret behandler i dag sagen mod tre mænd - heraf mindst én Bandidosrocker - der er tiltalt for at have aftalt narkosmugling.

Læs flere nyheder om politi/ret her.

Tech og viden

Tirsdag er det 54 år siden, der første gang var et menneske i rummet.

Fra i dag ventes søgemaskinen Google gevaldigt at ændre sine søgealgoritmer, når man søger fra mobiltelefon eller tablet.

Læs flere nyheder om tech og viden her

Kultur

Et af de faste ritualer, der hvert år markerer Cirkusrevyens nye sæson, er skuespillernes fodaftryk i en cementflise. Det sker i dag for 28. gang.

I dag er der Aprilfestival - teater for små og store - i Frederikssund og Halsnæs Kommuner.

I dag vil H.M. Dronningen være til stede ved koncert i anledning af Jean Sibelius og Carl Nielsens 150-års dage kl. 19.00.

Læs flere nyheder om kultur her.

Navne

Josefine Klougart (Forfatter) 30 år, Kjeld Georg Hillingsø (Generalløjtnant) 80 år, Erik Hagens (Maler, grafiker) 75 år, Erik Münster (Speciallæge, journalist, forfatter) 85 år, Bjarti Mohr (Direktør) 60 år, Jørgen Steen Sørensen (Folketingets ombudsmand) 50 år, Michael Bjørn Hansen (Advokat, universitetslektor, fhv. kontorchef) 70 år, Lilian Kildholt (Sekretær, cand. jur.) 75 år, Erik Thane (Speciallæge) 80 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her