Business-kalenderen 19. november 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Novo Nordisk afholder i dag kapitalmarkedsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Business

DFDS præsenterer i dag 2015s tredje kvartalregnskab.

I dag offentliggør butikskæden Matas resultaterne for det første halvår.

I dag kommer NeuroSearch A/S med regnskab for 3. kvartal.

I dag præsenterer Den Europæiske Centralbank mødereferat og konklusioner fra det politiske møde i oktober.

I dag kommer Sanistål A/S med regnskab for 3. kvartal.

I dag kommer Santa Fe Group A/S med regnskab for 3. kvartal.

SKAT oplyste i en pressemeddelelse fredag den 13. november, at SKAT havde konstateret fejl i forskudsopgørelsen for bl.a. beregning af ejendomsværdiskat. I samme forbindelse meddelte SKAT, at fejlen i beregning af ejendomsværdiskat ville blive rettet natten til onsdag den 18. november. SKAT har imidertid måtte udskyde fejlrettelsen, så den ventes at ske i dag.

I dag afholder Novo Nordisk kapitalmarkedsdag.

I dag kommer Danske Andelskassers Bank A/S med regnskab for 3. kvartal.

Se flere erhvervsbegivenheder her

EU

Fra den 18.-20. november er der World Forum for Democracy i Europarådet i Strasbourg. Blandt andre vil den franske præsident François Hollande og nobelpristager Tawakkol Karman deltage.

Se flere nyheder om EU her

Politi og ret

Søfolk og DFDS i slagsmål om en kvart milliard lønkroner: I dag mødes Søfartens Ledere og Danmarks Rederiforening i Østre Landsret, hvor der løn for milliarder på spil. De to parter i sagen er reelt to søfolk og DFDS, hvor søfolkene mener, at DFDS ikke har foretaget en regulering af nettolønnen, da de to seneste skattereformer i Danmark sænkede beskatningen på arbejdsindkomst. Dermed gik mange søfolk glip af nye skattefordele. Hvis søfolkene vinder sagen, kan den få afgørende principielle konsekvenser for de danske rederier, der har medarbejdere under Danmarks Internationale Skibsregister. Sagen er anlagt som prøvesag, hvorfor en dom til søfolkenes fordele kan udløse mange flere sager mod rederier. Sagen blev indledt for nogle måneder siden, og i dag ventes landsretten at afsige dom i sagen.

Se flere nyheder om politi og ret her

Tech og viden

I dag uddeles prisen "Årets digitale initiativ" af Digitaliseringstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældresagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer. De 10 nominerde er udtalgt blandt 90 indstillede projekter.

Se flere nyheder om tech og viden her

Navne

Jens Jacob Tychsen (Skuespiller) 40 år, Niels Rossing (Konsulent, fhv. informatikdirektør, fhv. overlæge) 80 år, Kjeld Larsen (Fhv. gårdejer) 75 år, Otto Eliassen (Adm. direktør) 75 år, Svend Erik Rasmussen (Professor, dr. phil.) 90 år, Nils Carlsen (Direktør, ingeniør) 70 år, Jens Henneberg (Studielektor, litteraturanmelder) 85 år, Annika Hoydal (Skuespiller) 70 år og Per Therkildsen (Advokat) 70 år.

 

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

 

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her