Business-kalenderen 19. januar

Her er dagens store begivenheder.

Erhverv

I dag fremlægger Audika, fransk distributør af høreapparater, salgstal fra 4. kvartal. Danske GN Store Nord og William Demant er tidligere blevet målt på salgstallene herfra.

I dag afholdes konferencen "Fremtidens Transport 2015" i Ingeniørforeningen. I år er temaet: Hvordan sikrer infrastrukturen det regionale Danmark fordel af storbyernes vækst?

I dag kl. 09:00 offentliggør Danmarks Statistik rapporten: Rente- og kursudvikling 4. kvt. 2014

Læs flere erhvervsbegivenheder her.

Politik

Fra d. 18. til d. 22. januar besøger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen Sydkorea for at udvikle forbindelserne på uddannelsesområdet mellem Sydkora og Danmark yderligere.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) besøger den 19.-23. januar 2015 Vietnam og Filippinerne med en dansk delegation, der består af virksomheder og faglige organisationer.

I dag mødes EU-landenes udenrigsministre til ministerrådsmøde om udenrigsanliggender. De skal blandt andet diskutere EU's forhold til Rusland, handlingsplanen frem mod klimatopmødet COP21 i Paris og situationen i Libyen.

Læs om flere poltiske begivenheder her.

Politi/Ret

I dag fortsætter Københavns Byret sagen mod blandt andre Parken Sport & Entertainments tidligere direktør Jørgen Glistrup og tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard, der sammen med fire andre er anklaget for ulovlig kursmanipulation.

Højesteret: En arbejdsløshedskasse opsagde en folkepensionsts medlemskab. Men Ældre Sagen mener, at det tvungne ophør af medlemskab ved opnåelse af folkepensionsalderen er i strid mod EU's beskæftigelsesdirektiv og andre EU-regler om aldersdiskrimination.

Læs om flere politi- og retsbegivenheder her.

Tech og viden

I perioden 15. til 25. januar afvikles den 93. udgave af European Motor Show Brussels i den belgiske hovedstad Bruxelles. Fokus er i år på lette kommercielle køretøjer, rekreationelle køretøjer og motorcykler.

Fra søndag den 18. til fredag den 23. januar afholdes den 9. udgave af den årlige Arctic Frontiers Conference i den norske by Tromsø.

Læs flere tech og viden begivenheder her.

Globalt

Mandag og tirsdag samles en lang række fremtrædende asiatiske erhvervsledere til det årlige Asian Financial Forum, som i år afholdes i Hong Kong. De skal blandt andet diskutere den økonomiske vækst i Asien samt tendenser og udvikling på markederne.

Fra d. 19. til d. 22. januar afholdes Fashion Week i Berlin.

I dag lancerer OECD World Future Energy Summit (WFES) 2015, som afholdes i Abu Dhabi. WFES 2015 er mellemøstens største forsamling om fremtidens energi, og har til formål, at skabe eksekverbare løsninger på verdens klimaudfordringer.

 

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her.