Business-kalenderen 19. august 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Søren Bidstrup. I dag onsdag kommer bryggerigiganten Carlsberg med halvårsregnskab.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag kommer bryggerigiganten Carlsberg med halvårsregnskab. Carlsbergs første kvartal var lidt en blandet landhandel med fremgang i Vesteuropa og modgang i Østeuropa.

I dag kommer Sydbank A/S med halvårsregnskab. De onde år er endelig slut i Sydbank. Sådan lød det sidste år, da det endelig lykkedes for bankens udskældte topchef Karen Frøsig at præsentere et regnskab, der fik aktiemarkedet til at tro på, at banken er færdig med at skuffe.

I dag kommer Topdanmark A/S med halvårsregnskab. Forsikringskoncernen leverede et regnskab lidt under middel i første kvartal, hvor blandt andet dårligt vejr og lave renter dog var med til at trække resultatet nedad.

I dag kommer Vestas Wind Systems A/S med halvårsregnskab . Vestas kom utrolig godt fra start i 2015.

I dag kommer DONG Energy med regnskab for årets første halvår. Efter det hjerteanfald som ramte DONG Energy ved årsregnskabet i 2014 i form af milliardstore nedskrivninger, sejlede det halvstatslige energiselskab i anderledes smult vande med regnskabet for første kvartal i 2015.

I dag kommer Dantherm A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer DLH A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer H+H International A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer Jeudan A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer Kreditbanken A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer Salling Bank A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer Vestjysk Bank A/S med halvårsregnskab.

I dag kommer H. Lundbeck A/S med halvårsregnskab. I forbindelse med dette første regnskab under administrerende direktør Kåre Schultz afholder Lundbeck pressemøde kl. 10.45. Her vil Kåre Schultz give en præsentation og besvare spørgsmål.

Se flere erhvervsbegivenheder her

Arbejdsmarked

I dag kl. 09:00 offentliggør Danmarks Statistik rapporten: Arbejdskraftundersøgelsen (kvt.) 2. kvt. 2015. Ledigheden er faldet med 10.000 personer fra fjerde kvartal 2014 til første kvartal 2015. Dermed var der i første kvartal 179.000 AKU-ledige personer i alderen 15-64 år, hvilket svarer til 6,3 pct. af arbejdsstyrken i denne aldersgruppe. Siden første kvartal 2014 er AKU-ledigheden faldet med 20.000 personer i ikke-sæsonkorrigerede tal.

Se flere nyheder om arbejdsmarkedet her

Politi og Ret

Syv personer står den 1., 13. og 24. april, 29. maj, 24. juni samt 19. august ved Retten på Frederiksberg tiltalt for bedrageri mod medicinalvirksomheden Lundbeck. I alt er de syv anklaget for 76 tilfælde af svindel. Sagen går tilbage til 2009, hvor politiet anholdt otte personer hos medicinalvirksomheden, der selv havde kontaktet politiet. Det skete på baggrund af nogle "økonomiske dispositioner", der var i strid med virksomhedens egne retningslinjer. I første omgang handlede sagen om fire mio. kr., men udviklede sig senere til bedrageri for omkring 20 mio. kr. og involverer ikke bare Lundbeck, men også Helsingør Hospital, Novo Nordisk og Top Danmark.

Københavns Byret ventes den 17., 18. og 19. august at votere i sagen, der begyndte den 15. december sidste år, mod Parken Sport & Entertainments tidligere direktør Jørgen Glistrup og tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard, der sammen med fire andre er anklaget for ulovlig kursmanipulation. Dommen ventes først den 8. september. Blandt de tiltalte er selskaberne FIH Erhvervsbank og PARKEN Sport & Entertainment A/S. Hvis Parkens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard, alias Don Ø, og tidligere topchef Jørgen Glistrup i byretten bliver dømt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder, risikerer de at blive sendt bag tremmer i lang tid. Kursmanipulationen skete ifølge tiltalen ved, at Parken via FIH Erhvervsbank og Capinordic Bank købte egne aktier på fondsbørsen til en værdi af 113 mio. kr. over næsten et år fra 12. november 2007 til 24. oktober 2008. Parterne skulle angiveligt have gjort det ved f.eks., at Parkens folk kort før fondsbørsen lukkede kl. 17 bevidst bød en højere pris på aktien, for at kursen kunne ende i en højere pris end ellers.

Se flere nyheder om Politi og Ret her

Navne

Bent Ancher Kofoed (Fhv. Amtsskatteinspektør) 95 år, Peter Nannestad (Professor, dr. scient. pol.) 70 år, Torben Melchior (Fhv. højesteretspræsident) 75 år, Jens Oddershede (Fhv. rektor, professor, dr. scient.) 70 år, Børge Topsøe-Jensen (Landsretssagfører) 90 år og Ebbe Lous (Direktør) 80 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her