Business-kalenderen 18. juni

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Claus Fisker.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag præsenterer SAS sit regnskab for andet kvartal i deres regnskabsår.

Fra i dag bliver det muligt at betale med mobiltelefonen i alle landets 18 Bilka-varehuse.

I dag det finder det tredje Globale Forum for Ansvarlig Forretningsdrift sted i OECD's hovedkvarter i Paris.

I dag kommer Roblon B A/S med halvårsregnskab.

Se flere erhvervsbegivenheder her

Politik

I dag afholdes folketingsvalg. Det er 68. af slagsen, hvor 175 medlemmer fra Danmark, to fra Færøerne og to fra Grønland er på valg. Valget skulle senest være afholdt den 14. september i år, hvor den siddende regerings embedsperiode ville udløbe. Senest valg fandt sted den 15. september 2011 og en regeringsperiode kan højest udgøre fire år.

I forbindelse med folketingsvalget i Danmark afholdes også folketingsvalg i Grønland og på Færøerne. Her skal der vælges i alt fire mandater til Folketinget - to hvert sted. Meningsmålingerne har i dagene op til valget sået dødt løb ved det danske valg, og derfor bliver de fire nordatlantiske mandater formentlig afgørende for, hvem der kan danne regering.

Se flere politiske nyheder her

EU

Finansministrene fra Eurozonen mødes i dag i Luxembourg. Her er den græske økonomi det centrale punkt på dagsordenen. EU-præsident Donald Tusk har udtrykt sin frygt for, at det er »game over« for Grækenland, hvis realismen ikke meget snart indfinder sig hos den græske regering.

Fra den 15. juni til den 19. juni afholder EU deres årlige bæredygtige uge. I denne uge uddeles Europas Bæredygtige Energi Award.

Se flere EU-nyheder her

Tech og viden

Dansk Energis "Energiens Topmøde 2015" afholdes i dag i Tap1 i København. H.K.H. Kronprinsen overrækker i den forbindelse ELFORSK prisen til det mest innovative energiprojekt.

Fra i dag og frem til den 18. juni afholdes den årlige Electronic Entertainment Expo (E3). Underholdningsmessen præsenterer fremtidige udgivelser indenfor computer- og konsolspil.

Se flere Tech og viden nyheder her

Navne

Michael J. Hasenkam (Prodekan, professor, dr. med.) 60 år, Hans Fink-Jensen (Kommandør) 80 år, Ole Christian Madsen (Filminstruktør) 50 år, Anne Regitze Wivel (Filminstruktør) 70 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her