Business-kalenderen 18. februar

Her er dagens store begivenheder

Foto: Henning Bagger. ARKIVFOTO. Kabineansattes fagforening kan ikke acceptere SAS-plan om overflytning af stewardesser til Cimber. (se diverse Ritzau historier) SAS/SHB: Fastholder "sælg" efter skuffende regnskab.Se Ritzau-Arkivfoto- SAS/Moody's: Sparer sig et skridt op ad kreditstigen BV.: SAS fly i Københavns lufthavn-(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012)
Læs mere
Fold sammen

Business

Generalforsamling i SAS: Skal selskabet lukkes?: I dag afholder det skandinaviske luftfartsselskab SAS generalforsamling. Og der et mildest talt utraditionelt forslag på dagsordenen om, at generalforsamlingen skal pålægge bestyrelsen at undersøge muligheden for at sælge eller lukke selskabets forretning.

Ordrer for 4 milliarder kr. i den nye Storstrømsbro: Interessen for at komme til at bygge den ny Storstrømsbro er angivelig stor. Det slog Vejdirektoratet fast på forhånd - før opgaven blev udbudt den 11. februar. For at give de interesserede konsortier og virksomheder de bedst mulige vilkår til at blive prækvalificeret, holder Vejdirektoratet en række informationsmøder om vilkårene for prækvalifikationen. Det første møde i dag handler om prækvalifikationen til den største kontrakt, der alene vedrører byggeriet af selve Storstrømsbroen.

I dag offentliggør Topdanmark årsregnskabsmeddelelse for 2014, årsrapporten offentliggøres den 4. marts 2015.

I dag kommer Nordfyns Bank A/S, Salling Bank og Rockwool International B A/S med årsregnskab.

Jensen & Møller Invest afnoteres fra børsen

Politik

Møde i Folketingssalen om konfiskation af pas: I dag afholdes møde i Folketingssalen. På dagsordenen er blandt andet forslaget, der skal styrke indsats mod rekruttering til væbnede konflikter i udlandet ved for eksempel inddragelse af herboendes pas. Regeringen har fremsat et lovforslag om, at politiet skal kunne inddrage danske statsborgeres pas, hvis der er mistanke om, at de er på vej til at rejse til eksempelvis Syrien for at deltage i en væbnet konflikt

Konservative stemmer om Naser Khader som folketingskandidat: Efter længere tids fravær fra dansk politik gør Naser Khader nu sit comeback. Det tidligere folketingsmedlem har sagt ja til at være Aarhus syd-kredsens kandidat til Folketinget.

Politi & ret

Stein Bagger-lignende sag: bedrageri for 76 mio.: En hospitalschef fra Helsingør Hospital og en entreprenør blev ved Retten i Helsingør i 2013 dømt for bedrageri, der har kostet hospitalet og Region Hovedstaden 4,7 millioner kroner. I dommen indgår også, at de to skal betale flere millioner i erstatning til Region Hovedstaden. Hospitalschefen skal gennem en periode fra 2006 til begyndelsen af 2010 have indgået aftaler med leverandøreren om vedligeholdsprojekter, hvor leverandøren efterfølgende overfakturerede opgaverne.

Hospitalschef anklaget for bedrageri for millioner: Fem mænd er tiltalt i en sag om bedrageri for 76.090.657 kroner. Bedrageriet foregik i 2007 og 2008, hvor en række selskaber blev snydt så vandet drev. De bedragerianklagede benyttede sig af en Stein Bagger-lignende metode, hvor de fakturerede selskaber for ydelser, de aldrig leverede.

Kultur:

Vinterjazz i hele landet: I februar afholdes der mere end 300 jazzkoncerter på spillesteder rundt omkring i landet i forbindelse med Vinterjazz 2015. Festivalen varer fra den 6. til den 22. februar.

Navne:

Fødselsdag: Henrik Lind (Formand) 40 år, Leif Lørring (Rektor) 70 år, Asger Aamund (Direktør) 75 år, Christina Præstgaard (Billedkunstner) 80 år, Peter Carlsen (Billedkunstner) 60 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her.