Business-kalenderen 16. december 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Business

SAS kommer i dag med årsregnskab.

KL, Danske Regioner, VisitDenmark og Dansk Erhverv inviterer i dag til Turismepolitisk Årsmøde 2015. Mødet består af debatter og oplæg om hvordan man sikrer, at dansk turisme får del i den internationale turismevækst.

EU

Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, taler i dag foran EU-parlamentet, hvor han blandt andet vil komme ind på terrorisme, migration og den kommende britiske folkeafstemning om EU.

I dag modtager blogger og aktivist Raif Badawi, der er idømt 10 års fængsel og 1000 piskeslag, EU's menneskeretspris, Sakharovprisen, for 2015. Han blev i 2013 anholdt for at fornærme islam, men siden er straffen blevet forhøjet

Landspolitik

I dag har Transport- og Bygningsudvalget kaldt transport- og bygningsminister Hans Christians Schmidt og justitsminister Søren Pind i åbent samråd om det lovmæssige aspekt i, at DSB tilsyneladende transporterer flygtninge over den dansk-tyske grænse.

Udvalget for Landdistrikter og Øer har i dag kaldt erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i samråd om regeringens beslutning om udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet.

Politi og Ret

Retten på Frederiksberg ventes i dag at afslutte en nævningesag, hvor en 20-årig mand er anklaget for at have dræbt sin farmor i Københavns nordvestkvarter i marts i år. Anklagemyndigheden beder om en dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling.

Østre Landsret behandler i dag en straffesag mod chefen for Cirkus Arena efter en ulykke i Kalundborg i 2013, hvor teltet væltede i blæsten. Syv personer kom lettere til skade.

Navne

Tidl. folketingsmedlem Tina Petersen, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.