Business-kalenderen 14. juli 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: LUCY NICHOLSON

Business

Starbucks åbner i dag en butik på et af de mest befærdede steder i København. Den kommer til at ligge på hjørnet mellem Nørreport Station og Torvehallerne. Det bliver den 18. Starbucks i Danmark og nummer 12 i Storkøbenhavn.

I dag rykker Ryanair sin base i København til Kaunas i Litauen. Det sker for at undgå fagbevægelsens sympatikonflikt.

Det norsk baserede forsikringsselskab Gjensidige Forsikring kommer i dag med regnskab for første halvår af 2015.

I dag kommer nye tal om industriproduktionen fra Eurostat, som dækker maj 2015.

Se flere erhvervsbegivenheder her

EU

I dag mødes EU's finans- og økonomiministre i Ministerrådet. Her præsenterer det nye formandskab Luxembourg sit program for de kommende seks måneder, som Ministerrådet efterfølgende vil drøfte.

Se flere EU-nyheder her

Tech og Viden

NASAs rumsonde New Horizons (2006) ventes i dag at ankomme til Pluto og Charon med en hastighed på 50.000 km i timen.Lidt over en uge før højdepunktet var missionen ellers ved at slå fejl, da kontrolcenteret på Johns Hopkins-universitetet i Maryland mistede forbindelsen til sonden. Det skyldtes en overbelastet computer, som videnskabsmændene på kontrolcentret dog fik genstartet, og det formodes derfor, at alt forløber, som det skal, når rumsonden kommer tættest på Pluto kl. 13.46 dansk tid. Rumsonden vil udforske området i fem måneder, indtil afstanden vil blive for stor. Rumsonden vil da flyve videre mod Kuiperbæltet og til sidst forlade solsystemet. Det er den første sonde, der nogensinde har været så tæt på Pluto. Sonden blev sendt af sted for ni år siden, nemlig den 19. januar 2006. Derfor er der også stor opmærksomhed omkring begivenheden

Se flere nyheder om Tech og Viden her

Navne

Bente Damgaard (Adm. dirketør, statsaut. revisor) 50 år og Marion Wulff (Fhv. overlæge) 80 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her