Business-kalenderen 12. marts

Her er nogle af dagens store begivenheder i business-universet.

Foto: Søren Bidstrup

I dag præsenterer den danske rengøringskæmpe, ISS, sit årsregnskab for 2014. ISS, der med sine godt 518.000 medarbejdere er Danmarks suverænt største selskab, målt på det parameter, nåede i tredje kvartal 2014 op på en omsætning på 18,4 milliarder kroner, mens resultatet efter skat landede på 545 mio. kroner. Det var noget bedre end i samme periode året før, hvor tallet var et underskud på 119 mio. kroner. Investorerne var godt tilfredse med resultaterne i tredje kvartal og kvitterede med at sende aktien mere end 4 procent op.

I dag afholder Verdensbanken, Danida og DI udviklingstopmøde i Industriens Hus. Flere steder i verden arbejder virksomheder og myndigheder tæt sammen om at skabe øget velstand, bedre uddannelser og et renere miljø. Internationalt er der en stigende interesse for, hvad politikere, myndigheder og virksomheder kan udrette sammen – ikke mindst i udviklingslandene. I den kommende uge er Dansk Industri, Verdensbanken og DANIDA vært for Public Private Dialogue Workshop (PPD) i Industriens Hus. På mødet deltager erhvervsledere, politikere og repræsentanter fra en række toneangivende organisationer. De giver et bud på, hvordan PPD kan gøre en reel forskel i udviklingslande. H.K.H. Kronprinsessen er blandt talerne. Slutter i morgen.

I dag begynder Mellemfolkeligt Samvirke en informationsmøderække i de større byer om den landsdækkende kampagne DK mod Skattely. I løbet af foråret vil grupper af frivillige i landets større byer stå for arrangementer og debatter om skattely og de skadelige konsekvenser, som skattespekulation har for den globale udvikling. Debatmøderne finder sted i Aarhus den 9. marts, Aalborg tirsdag den 10. marts, Kolding onsdag den 11. marts, Silkeborg den 12. marts, Roskilde Gymnasium mandag den 16. marts, Odense onsdag den 18. marts, Svendborg Bibliotek onsdag den 18. marts, Slagelse torsdag den 19. marts, Helsingør tirsdag den 24. marts og København tirsdag den 14. april.

Dagens nøgletal omfatter fra Danmarks Statistik rapporten Firmaernes køb og salg året 2014. Fra EU kommer nye tal om industriproduktionen fra Eurostat, som dækker januar 2015, og fra USA kommer der data for detailsalget, importpriser og ledighed.

Endelig er der generalforsamlinger i ALK-Abelló B A/S,DSV A/S, og Sydbank.