Business-kalenderen 11. september 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: KAREN BLEIER.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag offentliggør TK Development halvårsregnskab for 2015/16.

Viborg HK kommer i dag med årsregnskab for det skæve regnskabsår 2014/2015.

I dag afholder Den russiske nationalbank bestyrelsesmøde angående den monetære politik. Der vil i den forbindelse blive afholdt pressemøde kl 13.30 lokal tid.

Det internationale energieagentur (IEA) udgiver sin månedlige rapport om om det internationale oliemarked og kommer med forudsigelser om olie-beholdningen og -efterspørgslen for de næste 12-18 måneder.

I dag kommer der tal for udviklingen i Sveriges BNP i andet kvartal. De foreløbige tal viser, at Sveriges BNP steg 1 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal i år.

Se flere erhvervsbegivenheder her

Landspolitik og EU

EUs Handelskommissær, Cecilia Malmstrøm, kommer til Danmark Kommissæren skal blandt andet mødes med den danske udenrigsminister, Kristian Jensen. Malmstrøm skal primært at tale om forhandlinger mellem EU og USA, om et transatlantisk handels- og investeringspartnerskab (TTIP).

I dag har Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg samråd med formodentlig bla. justitsminister Søren Pind (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) om deres hastemøde med de pågældende lignende ministre i de øvrige EU-medlemslande på mandag. På dagens samråd får udvalget en briefing om mødets dagsorden, der alene er præget af den aktuelle massive flygtningestrøm til EU. Her skal ministrene forsøge at finde "konkrete tiltag" til at dæmme op for krisen. De vestlige lande, der er medlem af EU, har tidligere voldsomt kritiseret de østlige medlemmer for ikke at gøre nok for at standse flygtningestrømmen. I sidste måned slog antallet af flygtninge til EU rekord med over 100.000. I en tale onsdag opfordrede EU-kommissionformand medlemslandene til at blive enige om en fælles fordeling af 160.000 flygtninge, der lige nu er i Grækenland, Italien og Ungarn.

EUs finansministre samles 11. og 12. september til uformelt møde i Luxembourg, der har formandskabet for EU i dette halvår. Eurogruppens ministre vil desuden diskutere den nuværende økonomiske situation samt evaluere de økonomiske tiltag i Grækenland og Cypern.

Se flere nyheder om landspolitik og EU her

Tech og viden

I aften omkring kl. 23:30 forlader Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, den internationale rumstation ISS. Kursen sættes dermed mod jorden, hvor de ventes at ankomme til jorden natten til den 12. september. Andreas Enevold Mogensen er født i 1976 og blev d. 20. maj 2009 udvalgt til at deltage i det europæiske astronautkorps. Ud af 8.413 ansøgere blev der udvalgt seks. I 2004 igangsatte daværende minister for videnskab, teknologi og udvikling Helge Sander (V) et dansk initiativ for på forhånd at udvælge tre astronautkandidater, der skulle øge chancerne for, at ESA valgte en dansker. Imidlertid havde Andreas Mogensen ingen ph.d.-grad dengang og kom derfor ikke blandt de tre. Andreas Mogensen søgte selv ind som astronaut i 2008, da ESA opslog stillingerne.

Se flere nyheder om tech og viden her

Navne

Hanne Engberg (Cand. mag., forfatter) 80 år, Jan Leschly (Direktør) 75 år, Per Nørhaven (Bogtrykker) 70 år, Ole Volfing (Sognepræst) 80 år, Paul E. Ancker (Fhv. major i Flv., cand. phil.) 85 år, Bente Beck (Overlæge) 80 år, Susanne Gorm Errebo (Udsmyknings- og billedkunstner) 70 år, Uggi Meistrup-Larsen (Speciallæge) 75 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her