Business-kalenderen 09. september 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen

Business

Den danske netbutik Stylepit kommer i dag med årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2014/15.

Maersk-gruppens pressede olieforretning og udviklingen i det såkaldte femte forretningsben med selskaber som Damco, Maersk Tankers og Svitzer vil være sekundære, når shipping- og oliekoncernen i dag afholder kapitalmarkedsdag. Maersk Line forventes at præsentere effekterne af samarbejdet i dag, og alt tyder på, at, at rederiet kommer i mål med de bebudede besparelser.

Eurofi Financial Forum 2015 starter i dag i Luxembourg. Forummet bliver organiseret af Eurofi i samarbejde med det Luxembourgske formandskab for EU-Rådet og afvikles i forbindelse med Luxexpo.

I dagene fra den 08. til den 09. september afholdes det syvende Olieforum. Blandt deltagerne er repræsentanter for EU-Kommissionen, der vil sætte fokus på energisikkerhed.

Se flere erhvervsbegivenheder her

EU

Parlamentarikerne i Europa-Parlamentet er i denne uge samlet til plenarmøde i parlamentsbygningen i Strasbourg. På plenarmøderne fremlægges resultaterne af udvalgenes og de politiske gruppers lovgivningsarbejde. Det er her, Europa-Parlamentet formelt stemmer om lovgivningsforslag og formulerer sin holdning til en række politiske spørgsmål. På dagsordenen er blandt andet flygtningekrisen mod EUs grænser, EUs budget for 2016, samt dyrekloning.

Europa-Kommissionen ventes i dag at offentliggøre en plan med fordelingsnøgle, der udstikker, hvor mange asylansøgere de enkelte EU-medlemslande skal tage. Planen ventes at omfatte op imod 120.000 ansøgere. Foreløbige forlydende siger, at Tyskland vil tage 31.000-40.000, Frankrig 24.000, Spanien knapt 15.000. Der ventes et forslag om, at lande, som ikke vil modtage asylansøgere, kan købe sig fri med økonomisk hjælp til lande, der deltager i kvotesamarbejdet.

Se flere nyheder om EU her

Tech og Viden

Elektronikgiganterne samles frem til den 9. september på Europas største og vigtigste elektronik- og IT-messe, IFA, i Berlin. Her præsenteres fremtidens elektronik og gadgets. For eksempel vil Samsung give offentligheden et kig på den nye Galaxy Note. Og det forventes at Sony præsenterer et nyt SmartWatch.

I dag - på årsdagen for lanceringen af Apples hidtil største mobiltelefoner, iPhone 6 og iPhone 6 Plus - opdaterer den amerikanske teknologigigant til næste iPhone-udgave, hvis succes Apple er stadig mere afhængig af. I dag har Apple indbudt til præsentationen, der vil foregå i et auditorium i San Francisco med plads til 7.000 mennesker. Det er to dage tidligere, end det har været rygtedes, men resultatet ventes fortsat at være en iPhone 6S, som Apple-topchef Tim Cook skal trække op ad lommen. Mobilproducenterne er oppe mod en faldende vækst i smartphonesalget på verdensplan. Oveni rammer den økonomiske uvished i Kina, som er Apples næstvigtigste marked.

Se flere begivenheder om Tech og Viden her

Navne

Peter Stensgaard Mørch (Departementschef) 40 år, Elo Tostenæs (Direktør, fhv. generalsekretær) 80 år, Lasse Hessel (læge) 75 år og Caroline Fleming (baronesse) 40 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her