Business-kalenderen 08. januar 2016

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Sø- og Handelsretten ventes i dag at afsige kendelse i det fortsatte retsopgør mellem de to store producenter af høreapparater. Oticon har forlangt, at retten nedlægger et midlertidigt forbud mod, at GN ReSound fremstiller og sælger to produkter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Business

Boligsiden offentliggør i dag deres opgørelse af boligpriser, salgstid og nedslag for hele 2015. Opgørelsen gælder både villaer, ejerlejligheder og fritidshuse.

Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Ledige stillinger, europæisk 3. kvt. 2015
Udland:
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, m/m, nov
- 8.00: Tyskland: Eksport, m/m, nov
- 8.00: Tyskland: Import, m/m, nov
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, y/y, nov
- 9.30: Sverige: Industriordrer, nov, y/y
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, dec
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, dec
- 16.00: USA: Engroslagre, m/m, nov

Politi/ret

Retten i Glostrup fortsætter i dag procedure for straf i det, Vestegnens Politi har kaldt danmarkshistoriens største straffesag om miljøsvineri. Efter 23 retsmøder blev de fire tiltalte i midten af november kendt skyldige i at have dumpet cirka 50 containerlæs og mere end 2000 ton byggeaffald i løbet af 2014.

Østre Landsrets 8. afdeling fortsætter i dag en retssag, hvor det skal afgøres, om der er grundlag for at erklære en dansk forretningsmand, der er bosat i Schweiz, konkurs. Skat hævder, at han skal betale 196 millioner kroner i restskat og arbejdsmarkedsbidrag.

Sø- og Handelsretten ventes i dag at afsige kendelse i det fortsatte retsopgør mellem de to store producenter af høreapparater. Oticon har forlangt, at retten nedlægger et midlertidigt forbud mod, at GN ReSound fremstiller og sælger to produkter.

Udland

USA's præsident, Barack Obama, møder i dag befolkningen til et møde om våbenkontrol, som tv-stationen CNN holder. Obama ventes at fremlægge stramninger på våben-området efter flere år, hvor det har været umuligt at foretage stramning, til trods for det høje antal af skuddrab i USA.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid og Sted.