Business-kalenderen 07. oktober 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: TOBY MELVILLE

Business

Verdensbanken og den Internationale Valutafond (IMF) afholder i dagene 5. til 11. oktober deres fælles årlige bestyrelseskonference. På årsmødet koordinerer de to institutioner deres aktiviteter.

I dag offentliggør SAS trafiktal for september, hvor selskabet blandt andet åbnede en ny rute til Hong Kong.

I dag kommer den britiske detailgigant Tesco med regnskab for første halvår. Selskabet blev ved seneste årsregnskabs afslutning ramt af en voldsom nedskrivning på 7 mia. pund.

I dag mødes IMF for at diskutere mulige løsninger på klimaforandringernes udfordringer. Den Internationale Valutafond vil blandt andet se på, hvilke politiske instrumenter de har til rådighed for at hjælpe medlemslandene med at skære på forureningen.

I dag kommer den amerikanske landbrugskemiske koncern Monsanto med årsregnskab. Selskabet er kendt herhjemme for sit BioAg-partnerskab med Novozymes om at udvikle og sælge naturlig plantebeskyttelse baseret på bakterier og svampe.

De økonomiske vismænd præsenterer i dag ny udgave af rapporten "Dansk Økonomi", der denne gang fokuserer på en konjunkturvurdering og danskere på kanten af arbejdsmarkedet. Rapporten vil blive diskuteret på et møde i Det Økonomiske Råd den kl. 9:30. Rapporten offentliggøres kl. 12:00 sammen med kommentarer fra rådsmedlemmerne. Herefter præsenteres rapporten på et pressemøde.

Se flere erhvervsbegivenheder her

EU

Parlamentarikerne i Europa-Parlamentet er i denne uge samlet til plenarmøde i parlamentsbygningen i Strasbourg. På plenarmøderne fremlægges resultaterne af udvalgenes og de politiske gruppers lovgivningsarbejde. Det er her, Europa-Parlamentet formelt stemmer om lovgivningsforslag og formulerer sin holdning til en række politiske spørgsmål.

Den EU-ledede flådestyrke, EUNAVFOR, indleder officielt i dag sin mission mod menneskesmuglere under navnet "Operation Sophia". Flåden indsættes i Middelhavet og skal standse forsøg på menneskesmugling over havet. Det kan blandt andet ske ved at tvinge både med flygtninge til at vende om og anholde smuglere.

Fra den 7. til den 9. oktober afholdes det ottende europæiske seminar om vedværende havenergikilder i Rom.

Se flere nyheder om EU her

Politi og Ret

I sommeren 2013 blev to overlæger fra Rigshospitalets Hjertecenter sigtet for misbrug af forskermidler. Den ene, Peer Grande, skal nu for Københavns Byret. Han og flere af hans kollegaer har brugt forskningsmidler til private formål, bl.a. har han købt dyre møbler til sit private hjem i Klampenborg og taget på årlige fisketure i de norske fjelde. Det var muligt, fordi medicinalfirmaet MSD i strid med reglerne indsatte 6 mio. kr. på hans private bankkonto i forbindelse med et klinisk forsøg. Rigshospitalet reagerede ved at suspendere og melde ham til politiet. Flere læger er tiltalt for lignende forhold. Sagen er berammet til at køre i retten den 2., 3., 9., 10., 16., 17., 23., 24. og den 30. september, samt den 1., 7., 9., 14., 15. og den 21., oktober og den 12. og 13. november. Rettens journalnummer 1-031096/2014.

Ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen blev sidste år idømt fem års fængsel for skattesvig og unddragelse af registreringsafgift på luksusbiler ved byretten i Helsingør. Han har anket sagen, som prøves i landsretten over 26 dage i perioden 2. september til 10. december. Kenneth Schwartz Thomsen gik personlig konkurs i 2008 med en gæld på over to mia. kr. i selskaberne Thorion Invest K/ S og Europolitan K/ S. I alt 11 punkter var der i anklageskriftet. Ikke på et eneste punkt lykkedes det for Kenneth Schwartz Thomsen og hans forsvarere at bevise sin uskyld. Bagmandspolitiet havde rejst tiltale mod Schwartz Thomsen for groft skattesvig for 58 mio. kroner, og han var desuden anklaget for at fifle med afgifter på luksuriøse biler for over 13 mio. kroner. Østre Landsret skulle have behandlet ankesagen i september sidste år, men den blev udskudt på grund af den tiltaltes sygdom. Dermed blev sagen i stedet berammet til at køre i 2015-2016 på følgende datoer: 22., 23., 29. og 30. september, 6., 7. og 8. oktober, 10., 11., 12., 17., 18., 19., 24. og 25. november, 1., 2., 3., 8., 9., 10., 15., 16. og 17. december, samt i år 2016 den 12., 13. og 20. januar. Rettens j.nr. S-2867/2013.

Se flere nyheder om Politi og Ret her

Tech og Viden

Danmarks it-branche samles til it-begivenheden: Atea IT Expo 2015. Messen åbner dørene i Aarhus den 23.-24. september og i Ballerup den 7. oktober. Blandt hovedtalerne på messen er it-guru Preben Mejer og hjerneforsker Peter Lund Madsen. Sammen med verdens førende leverandører og it-eksperter giver messen et kig ind i fremtiden.

Nordagerskolen i Ringe byder disse dage internetgiganten Google velkommen i det jyske, når Google Education Roadshow medbringer et specialdesignet og kuglerundt klasseværelse med fokus på digital læring. Google Education Roadshow har inden stoppet i Danmark været i to svenske byer og efter opholdet i Ringe fortsætter de videre til Holland.  

Se flere nyheder om Tech og Viden her

Navne

Torben Möger Pedersen (Adm. direktør) 60 år, Gustav Berner (Godsejer, hofjægermester, kammerherre) 8 år og Better Lübbert (Keramiker) 60 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her