Business-kalenderen 07. december 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: Claus Bech

Business

Finansrådet holder i dag årsmøde på Statens Museum for Kunst. På mødet vil der blandt andet være indlæg fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og nationalbankdirektør Lars Rohde.

I dag udkommer Danmarks Statistik med tre nye udgivelser: Industriens produktion og omsætning oktober 2015, udenrigshandel med økologiske varer 2014, sociale udgifter 2014 og it-anvendelse i befolkningen 2015 (bog).

 

EU

I dag mødes finansministrene fra de europæiske lande, som har euroen som møntfod.

I dag fremlægger EU-kommissionen en ny strategi for luftfart. Det drejer sig om de europæiske luftfartselskabers konkurrenceevne samt en aftale med Tyrkiet og De Forenede Arabiske Emirater.

 

Landpolitik

Udenrigsminister Kristian Jensen skal i dag i samråd om begrundelserne for at gå i krig i Irak. Ministeren skal blandt andet kommentere på en udtalelse fra tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvor han begrunder krigen med masseødelæggelsesvåben.

 

Politi og ret

Vestre Landsret i Aarhus fortsætter i dag en omfattende ankesag mod en håndfuld iranere, som i byretten i Aarhus blev udvist og idømt fængselsstraffe for at arrangere, at fire personer på falsk grundlag fik ophold i Danmark.

Københavns Politi indvier i dag ved en reception den nye politiekspedition på Hovedbanegården, hvor justitsminister Søren Pind (V) og politidirektør Thorkild Fogde deltager.

 

Navne

Tidl. folketingsmedlem og direktør Tove Videbæk, 70 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.