Business-kalenderen 06. august 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Enzymgiganten Novozymes har kunnet aflæse direkte i sit regnskab, at foråret i det midtvestlige USA har været en langt mere behagelig oplevelse end sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Business

Styrelsesrådet for den Europæiske Centralbank (ECB) vil i dag på det månedlige møde drøfte den pengepolitiske situation i Euroområdet, og vil tage stilling til, hvad der skal ske med ECBs officielle renter.

I dag kommer North Media A/S med halvårsregnskab. FK Distribution, der er et datterselskab af North Media, har forhandlet om en forlængelse af aftalen med Coop, men da Post Danmark ifølge FK Distribution tilbyder meget lave priser, er aftalen gået til konkurrenten, oplyste selskabet i en meddelelse til fondsbørsen i juni.

I dag kommer Novo Nordisk B A/S med halvårsregnskab. Medicinalkæmpen levede op til analytikernes forventninger i årets første kvartalsregnskab.

I dag kommer Novozymes B A/S med halvårsregnskab. Enzymgiganten Novozymes har kunnet aflæse direkte i sit regnskab, at foråret i det midtvestlige USA har været en langt mere behagelig oplevelse end sidste år.

I dag offentliggøres i Grækenland nøgletal over arbejdsløshed for maj måned 2015. De europæiske sparekrav til grækerne har gennem fem år tvunget den græske økonomi i bund og arbejdsløsheden i top.

I dag kommer Fast Ejendom Danmark A/S med halvårsregnskab .

I dag udkommer Deutsche Post DHL med tal over halvårsindtjening.

I dag udkommer Adidas AG med tal for indtjeningen for det første halvår af 2015.

I dag udkommer Munich RE Group med indtjening for det første halvår af 2015.

Se flere erhvervsnyheder her

Tech og Viden

I dag afholdes den amerikanske hackerkonference Def Con i Las Vegas.

Se flere Tech og Vidensnyheder her

Politi og ret

Hipster-bager anklaget for at snyde medarbejdere for løn. Den brændefyrede stenovn i Nordisk Brødhus skaffede i tre år økologisk surdejsbrød på bordet til Nørrebros beboere. Kunderne væltede ind i de rustikke lokaler på Rantzausgade i takt med strømmen af positiv omtale i en lang række danske aviser, guides og mad-blogs. Men personalet måtte nøjes med god atmosfære og løfter fra indehaveren Lennart Ribers. Lønnen kom angiveligt sjældent. Nu vil tre tidligere bagere forsøge at begære Lennart Ribers konkurs i forsøget på at få deres tilgodehavender. Retsmødet skulle angiveligt finde sted i dag, men det er ikke lykkedes redaktionen at få mødet bekræftet.

Gimi Levakovic, der er overhoved for Danmarks mest kriminelle familie, skal endnu engang for retten. Denne gang er Levakovic tiltalt for våbenbesiddelse. Politiet anholdte Levakovic med en pistol, da sigøjnerbossen var i Korsør - angiveligt for at se på en lejlighed.

Se flere Politi og retsnyheder her

Kultur

I dagene fra 5. og frem til 7. august vil Københavns gader blive fyldt med moderigtige mennesker, når Copenhagen Fashion Festival indtager byen. Det sker sideløbende med Copenhagen Fashion Week, der er for professionelle modebranchefolk. Festivalen er til gengæld for alle. Som noget nyt har Copenhagen Fashion Festival indgået et samarbejde med Magasin og CPH:DOX, som i fællesskab vil vise dokumentarer om modebranchen i Kong Hans Salen i Magasin. Den ene film bliver ”Dior & I”, der følger chefdesigneren Raf Simons univers, og som de første i Danmark præsenterer festivalen ”Iris” om stilikonet Iris Apfel.

Se flere kulturelle nyheder her

Navne

Pia Beatrice Schutzmann (Billedkunstner) 75 år, John Graae (Fhv. rektor, mag. scient.) 85 år, Jesper Bendix (Professor) 50 år, Niels Eilif Hansen (Sektionschef, cand. oecon.) 75 år og Johannes Langhoff (Fhv. sognepræst) 95 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her